retrocks vintage táska

Scroll down for English text!

Imádom a táskákat. És a jó sztorikat is. Nemrégiben egy olyan boltra bukkantam, ahol mindkettő megvan. A Váci utca 10-ben – ahol a Pataki Ági boltja is volt, és amely kapulaj a pláza-korszak előtt igen forgalmas volt – van egy táskabolt, ami már azelőtt is táskabolt volt, sőt még annak előtte is.  Jelenleg Retrocks Bags-nek hívják, de 1952-ben, amikor Bojár Pálné megnyitotta boltját még Bojár Táskának hívták, a nyolcvanas-kilencvenes években meg Bagaria-nak. Az ötvenes években Bojár Pálné (nagymama) vezette a boltot, a nyolcvanas években Bojár-anyuka és most pedig Ádám, a Bojár-unoka.

Engem ez annyira lenyűgöz: ritkán hallani olyan sztorit, hogy az unokák tovább viszik azt, amit a szülők, nagyszülők elkezdtek. Persze nem egy az egyben viszi tovább Ádám: szülei saját készítésű táskákat árultak, ő pedig miután teljesen átdizájnolta a boltot a vintage és retro táskákra szakosodott. Mondhatni azt árulja amit a nagyszülei. Csak az akkor új volt, most meg vintage. Nekem így is, úgy is egy a lényeg: a generációkon átívelő tevékenység, a hagyomány és a megújulás.

A bolt Facebook oldala: Retrocks Bags

Cím: Budapest, 5. kerület, Váci u. 10.

****

I love bags and fun stories. Recently I found a bag shop – named Retrocks Bags – in Budapest – selling vintage and retro bags – that has both. The shop was founded in 1952 by Mrs Bojár (grandmother), and then another Mrs Bojár (mother) took it over in the 80s-90s. Nowadays it is run by Adam Bojar (grandson) who completly redesigned the shop. While his grandparents and parents were selling their own designed bags, he is selling vintage and retro bags – basically the style of his grandmother’s era. What I love in this story is that grandsons quite rarely take over their heritage, you very rarely hear about multi-generational shops. This story is about traditions and renewal for me.

Their Facebook: Retrocks Bags

Address: 10 Váci street, 5th district Budapest

Váci utca 10 1952-ben / Váci street in 1952

retrocks 1952

Bojár táskák 1952-ben (a kirakat 60 évvel később is majdnem így néz ki) / Bags in 1952 (the window looks much like the same 60 years after)

retrocks 1952

Relikviák a múltból / Things from the past

retrocks vintage táska

Sok-sok izgalmas táska / Many-many exciting bags

retrocks vintage bags budapest

Csodasárga táska / Wonderyellow bag

retro táskák

Újabb izgalom: a táska záródását tessék figyelni / Another excitement: look at the closing of the bag

retro bags budapest

Nagyon csajos táska / Very girly bag

pink vintage táska

70 éves táska kígyófejjel / 70 years old bag with a snake

old bags budapest

Kedvenc táskám: irány Woodstock! / My favourite bag: let’s go to Woodstock!

retrocks vintage táska

Ádám, a Bojár-unoka / Adam, the grandson

vintage bags shop budapest

0

1

Egy vélemény: “Boltajánló: többgenerációs táskabolt / Shop: vintage bags

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.