ticci rockabilly

(Scroll down for English text.)

Emlékeztek a hányattatott sorsú Tűzraktérre a Hegedű utcában? Noha tavaly bezárt, de hasonló profillal ugyanott megnyitotta kapuit az Iskola. Miért Iskola? Mert az épület maga iskola volt korábban, osztálytermekkel, udvarral, igazgatóival, mindennel. Az osztálytermekben pedig mostanában már újra van élet: például két remek ruhás showroom is megnyitotta kapuit, náluk jártam osztálylátogatáson.

A Ticci Rockabilly olyan, mintha elmennénk a Grease-be szereplőválogatásra. Cseresznyés ruhák, pörgős szoknyák, pöttyök és csíkok, rock’n’roll. A Ticci tervezője, Ágoston Stefánia, igazából úgy csöppent a saját márkájába, hogy már eleve e stílusban öltözködött jó ideje, amikor valaki megkérdezte ‘Milyen érdekes a stílusod, nem akarod ezt másoknak is csinálni?‘. De akarta. És azóta már sokan örülnek a döntésének: cseresznye-mániások, menyecskék, a vintage ruhaformák kedvelői. Mit is mondhatnék: a nyakbakötős ruha az én fantáziám is megmozgatta. (Facebook oldal itt.)

A másik új Iskola-lakó a Sensimilla Fashion. A sensimillás Könczöl Veráról, és az általa kitalált 10 way dressről már korábban is sokat hallottam, sőt meg is néztem a 10 way dress használati utasításos videóját, de valahogy nem szólított meg. Akkor. Aztán egyre több emberen láttam, hogy ez a ruha tényleg mindenkinek jól áll, és elkezdtem vágyakozni. Szeretem a nyakbakötős  és/vagy derékkötős ruhákat, ha egy ruha nemcsak szép, de okos is. Körülbelül egy hónapja elvetődtem a Sensimilla egyik esti eseményére, és ott megtört a jég: menthetetlenül beleszerettem az alább látható kék alapon apró virágmintás, piros kötős ruhába. Azóta várom nagyon a nyarat, hogy jöjjön és hordhassam végre az új ruhám! (Facebook oldal itt.)

Alább – az angol szöveg után – pedig képek a két szuper showroomról!

****

The School: this is the name of a new community house in Budapest, Hungary with pubs, community art spaces and studios. It used to  be a real school with classrooms, gym and everything, but now it is a home to at least two great showrooms. One of  them is Ticcy Rockabilly, a brand that creates vintage inspired clothes that makes you feel dancing in the Grease musical. Stefania Agoston – the designer behind Ticci- designes very feminine blouses, trousers and dresses with polka dots, stripes and above all: cherries. Since I love halter tops and dresses – popular in the 50s –  I instantly fell in love with the halter dress on the photo below. (Facebook page here.)

In the other showroom you may find also beatuful, feminine and very smart dresses from Sensimilla Fashion, created by Vera Könczöl. To tell the truth, I had known her brand for a time, but somehow it did not move me. As time went by I saw a lot of women wearing her 10 way dress, and I had to admit: it really fits every type of woman! So when I entered her showroom a month ago, I instantly fell in love with the blue dress with red halter top (photo below). Since then I am waiting eagerly for the summer to arrive, in order to be able to wear this beauty! (Facebook page here.)

Ticci: Cseresznye az ingen / Ticci: cherries on the blouse

rockabilly dress

Ticci: pálmafa és 50es évek / Ticci: palm trees and the 50s

ticci rockabilly

Ticci: cseresznye az esőkabáton / Ticci: cherries on the raincoat

rockabilly ruhák

Ticci: inspiráció / Ticci: inspiration

rockabilly kiegészítők

Ticci: Ágoston Stefánia / Stefania Agoston designer

ágoston stefánia ticci rockabilly

Ticci: még a kulcstartó is cseresznyés! / Ticci: cherries on the keychain as well!

cseresznyés kulcstartó

Sensimilla: Ring ruha pirosban, és a 10 way dress-em / Sensimilla: Ring Dress in red, and my 10 way dress

sensimilla fashion

Sensimilla: 10 way dress kötözés Verával / Sensimilla: Tieing the 10 way dress with designer Vera

10 way dress

Sensimilla: sorakoznak a ruhák / Sensimilla: dresses are in order

sensimilla fashion

Sensimilla: cuki táskák is vannak / Sensimilla: sweet bags

sensimilla fashion

Sensimilla: a showroom egyik oldala … / Sensimilla: one side of the showroom

sensimilla

Sensimilla:…és a másik / Sensimilla: …and the other side

sensimilla fashion

0

2

2 thoughts on “Vendégségben: Ticci és Sensimilla / Visiting friends: Ticci and Sensimilla

  1. Pingback: Évértékelő 2013: A Fejlődés Éva / Summary of the Year: The Evolving Eve | Vadjutka.hu - egyedi design ékszer, textilékszer és kiegészítők

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.