Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

“Csak az ökör következetes” – mondott valami életbölcsességet közvetlen főnököm.

Ezt a mélyenszántó gondolatot nem tudom elhelyezni az én kis egyszerű világomban.
Az “ökör iszik magában” és a “de nagy ökör vagy” mondások mélyebb értelmét még csak-csak érteni vélem, de a “csak az ökör következetes” okosság már megfekszi a gyomromat, kiakadnak a csipjeim és rugózik a szemem.

Eddig úgy tudtam, hogy a következetesség az egy jó dolog, követendő érték, és az ember nem csinál csak úgy ukmukfuk “segget a szájából”, és igyekszik végig gondolni ELŐBB azt a valamit, amit később kimond. Persze lehet – és sokszor szükséges – változtatni, alkalmazkodni az új körülméányekhez, nem arról van szó, csak ekkor már nem a következetességről van szó, hanem megváltozott feltételekről.

Nem tudom, hogy a közvetlen főnököm vajon erre gondolt-e, vagy másra, de az biztos, hogy a “csak az ökör következetes” életesszencia valaki másnak az életéről, más élményekről szól.

****
Valamiért mindig parázok, ha nem tudom előre, hogy hogyan “lesz”; sokszor feszült vagyok attól, ha valami eltér a tervezettől, legalábbis az általam fontosnak tekintett területeken. Pedig sokszor van, hogy a jó dolgok, történések nem szerepelnek a tervben, tudom én. Szóval a nagy következtetés az, hogy nem kellene mindig ragaszkodni ahhoz, hogy pontos cselekvési tervem legyen minden eshetőségre…és még könnyebb is lenne nekem. (Ugyanakkor lehet, hogy alkatilag nem vagyok erre képes.)

Ez most azért aktuális kérdés, mert kezd nagyon elegem lenni, és ugyan vannak tervek a jövőre nézve, de nincs semmi biztos. Namármost mi következik ebből? lehet, hogy nem az, amit eddig gondoltam, hogy legyek türelemmel. Lehet, hogy kissé komolyabban kellene magamat képviselni, nemcsak puffogni a barátoknak. Ugyanakkor nem feltétlenül akarom magam komolyabban képvisleni adott helyeken, mert – szerintem – az bizonyos elköteleződést és lojalitást feltételez az én irányomból, erről meg szó sincs. Szóval már megint szájtépek és bizonytalankodok.
..
..
Bírom, amikor így elmonologizálgatok.

***
Inspiráló beszélgetésem volt tegnap: kicsit visszajött a kedvem a tudománykodáshoz.

Tegnapelőtt meg találkoztam az uszodában egy szőr-fób lánnyal. Teljesen úgy nézett ki mint egy meztelen csiga; már csak a nyálka hiányzott róla. Nem elég, hogy egy milliméternyi szőr nem volt rajta sehol, de fél órát fésülködött, majd ezen tevékenységét megkoronázva szőrtisztító kefével leszedte magáról az esetleges hajszálakat, szórmaradványokat és bőrdarabkákat. Borzasztó látvány volt, bár tudom, hogy most a meztelen csigák a divatosak.

Ezek is érdekelhetnek

Nyaraláskor is őrizd meg a stílusodat!

Praktikus tanácsok nyári ékszer-viseléshez Az év egyik legjobb időszaka ez, amikor egy időre hátrahagyod a hétköznapokat és ünnepelheted az életet! Amikor pakolod a bőröndödet, ne felejtsd otthon a kedvenc ékszereidet sem, hiszen ugyanúgy öltöztet, mint...

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.