Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Hat év után újra találtam egy használtruha boltot, ahova szívesen megyek.
Ellentétben sok nőnemű kollegával, én utálok egymásra halmozott büdös ruhák közt túrni. Biztos nincs meg bennem a megfelelő vadászösztön, nem látom meg a kis gyűrött pinkszínű ingecskékben a lehetőséget, nincs türelmem az “igazira” várva tülekedni.

Pedig általában nagyon tudok irigykedni más csajokra, akik a legjobb ruhadarabjaikat – azt is nagyon kreatívan kombinálva más turkálós ruhadarabokkal – száz-kétszáz forintokért túrták. Ilyenkor persze inspirációt nyerek, erőt veszek magamon és elmegyek turkálni én is. De már az első öt percben ideges leszek attól, hogy egy fogasra annyi ruha van ráakasztva, hogy a középső réteghez nem lehet hozzáférni, nemhogy a legalsóhoz. Attól, hogy hatalmas dobozokban kell turkálnom, és nem látom át a tartalmát. Attól, hogy a nagy ruha-halmoktól nem lehet rendesen közlekedni a boltban anélkül, hogy bele ne löknél valakit egy doboz melltartóba. Attól, hogy nem lehet rendes anyagból készült cuccokat kapni, csak 70 százalékos műanyagot (minimum).

És minden turkálóban jellegzetes turkáló-szag van, kicsit dohos, kicsit fanyar, amitől a gyomor egy picit kavarogni kezd. Persze a hányástól messze vagyok, csak épp kellemetlen. De mindegy, ezeken valahogy túlteszem magam, ám addigra elpárolog az a kevéske turka-ösztön is, ami addig a boltban tartott. Ezek után vagy az van, hogy pánikszerűen menekülök, vagy pedig veszek valamit, amiről otthon kiderül, hogy úgy áll rajtam, mint tehénen a gatya, csak a gyér világításban ez nem tűnt fel.

Hat évvel ezelőtt a Múzeum körúton bizonyos Mariann csinált egy turkálót egy bolt galériáján: rendesen lógtak a fogason a vasalt (!!) ruhák, nem volt tömeg – sem a ruhák közt, sem pedig a látogatókat tekintve -, a göncök pedig jó minőségűek voltak. Be is csődölt fél év után. Mariann most a Művész moziban gyöngyös.

Az új hely a Lövőház utca 33-ban van (ez reklám!), és még Mariann galériáját is túlszárnyalja abban a tekintetben biztos, hogy például van természetes fény. És nincs ötmillió top összenyomorítva három centiméternyi fogason. És össze vannak hajtogatva a pullóverek, az ingek pedig kivasalva. És turkáló-szag sincs. És hiányoznak azok a jellegzetes turkáló-ruhadarabok is, amiket egy brit takarítónéni is csak farsang alkalmával húzna magára, de csak maximum fél órára. Ellenben vannak szép színek és jó anyagok. És egy nagyjából kedves eladócsaj: az egyetlen hibája, hogy túl sokat flörtölget a betérő rendőrökkel.

Ezek is érdekelhetnek

Nyaraláskor is őrizd meg a stílusodat!

Praktikus tanácsok nyári ékszer-viseléshez Az év egyik legjobb időszaka ez, amikor egy időre hátrahagyod a hétköznapokat és ünnepelheted az életet! Amikor pakolod a bőröndödet, ne felejtsd otthon a kedvenc ékszereidet sem, hiszen ugyanúgy öltöztet, mint...

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.