Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Hihetetlen felszabadító érzés amikor kiderül: nem is vagyok olyan hülye, mint két perccel azelőtt gondoltam, amikor elkapott a pánikroham.
Megnyitom az adatbázist, futtatok egy gyakoriságot, és látom, hogy valami fatális hiba történt, ráadásul még furcsa kódok is szerepelnek az adatok közt. Kész, gondoltam, elbasztam az adatfelvételt, mert valószínűleg elfelejtettem megmondani az utolsó percben történt változtatást, kidobtam az ablakon pár millió forintot. Pánik kezdődik. Kotorászok a levelek közt az utolsó percben történt változtatások egyeztetéséről – semmi. Felhívom az adatfelvételi céges embert: nézzen utána a furcsa kódoknak. Kotorászás a levelek közt folytatódik, pánik fokozódik. Kész – gondoltam -, ez tényleg nem nekem való, teljesen hülye vagyok, nem értek hozzá, nem értek semmihez, utálom a számokat, utálok folyton monitort bámulni, legjobb ha hagyom ezt az egészet. Telefon cseng: adatfelvételi céges ember közli, hogy sajnos elnézte, és egy számot elírt. Most már kijavította és nincsenek furcsa kódok és az adatfelvétel is rendben lezaljott. Eufórikus állapot: mégsem én rontottam el, mégiscsak meg tudok csinálni valamit rendesen. Hatalams kőzuhatag gördült le; úgy örültem magamnak, mint amikor a kezembe fogtam a Nász-szabadságot. Pedig csak annyi történt, hogy kiderült: mégsem én rontottam el.

Mi a tanulság? Az rengeteg van, de csak kettőt emelnék ki. Az egyik: habár nem én rontottam el, mégis fenntartom annak lehetőségét, hogy nem a piackutatás a legmegfelelőbb dolog nekem, de ez talán nem akkora nagy újdonság. A másik: miért mindig az az első gondolatom, hogy én rontottam el?

Részben ide tartozik kedvenc pszichológusom újabb írása.
“Eddig mindig meg akartunk változni. Ezt általában úgy képzeltük, hogy most végre majd összeszedjük akaraterőnket, meg majd erősek leszünk, meg majd nem tűrjük tovább. De ami nem megy akaraterővel, az ritkán megy még nagyobb akaraterővel. Inkább értsük meg, mért is élünk úgy, ahogy, a valódi megoldás abból fog kinőni….
Az igazi változás olykor a változásról való lemondás.”

Ezt az elmúlt hónapokban nagyon megtapasztaltam. Meg korábban is: a leszokásra egy évet készültem fejben, de igazából akkor tettem meg az első lépést, amikor rájöttem, hogy miért olyan fontos nekem a cigi. Az ok viszonylag általános: feszültségoldás, megoldás. Innentől már viszonylag könnyű volt, hiszen nem attól kezeli a helyzeteket az ember nyugodtan, ha elszívott egy szál cigit. Persze azért kicsit becsaptam magam: morzsoló-szerű karkötőket hordtam, hogy legyen mit babrálnom, ha ideges vagyok. Két hónapig kellettek.

Ezek is érdekelhetnek

Nyaraláskor is őrizd meg a stílusodat!

Praktikus tanácsok nyári ékszer-viseléshez Az év egyik legjobb időszaka ez, amikor egy időre hátrahagyod a hétköznapokat és ünnepelheted az életet! Amikor pakolod a bőröndödet, ne felejtsd otthon a kedvenc ékszereidet sem, hiszen ugyanúgy öltöztet, mint...

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.