Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Néha visszaolvasom a régi posztokat, és általában az a benyomásom kerekedik, hogy mekkora nyávogás az egész. Nem is értem, hogy miért is olvassa bárki.
És ez utóbbi kérdés bújtatottan megegyezik azzal, amire már nagyon-nagyon rég óta nem tudok válaszolni, és ez eléggé furcsa és rémisztő.

Narratív pszichológiáról tanulunk, és mondja a tanár, hogy mindenki narratívában gonolkodik magáról. Á, ez ismerős – gondoltam, hiszen én vagy párbeszédeket folytatok a fejemben valós emberekkel valószerűtlen szituációkban, vagy narratívában kommentálom saját magamat, történetként elmesélem magamnak azt, ami épp történik velem. Mostanában egyre többször próbálok magamban másnak mesélni magamról – legfőképpen a pozitívumokról, a szerethetőségről – és egyszerűen nincsenek saját szavaim, mindig csak mások által elmondott dolgokat sorolok. Mások szemén keresztül látom magam, és ez elsőre megijeszt. Meg másodikra is.

Ugyanakkor azon is elméláztam, hogy ‘de mér’ hogyan tudja látni saját magát bárki is, mint a cselekedeteire adott reakciókon keresztül. De igazából talán nem is ez a gond, hanem az, hogy a tulajdonság-listának nincsenek saját elemei, csak a másoktól összegyűjtöttek. És ezeket sem tartom nagyra: tipikus csapda ez; a meglévő dolgokat nem értékelni. “Szervezőkészség – á, hát azt mindenki tud!” – emígy a kifejlett érvrendszer. De mindegy is, mert ez sem az én saját értékelésem; nekem ez eszembe se jutna.

Most körülbelül úgy érzem magam, mint aki bement egy nagy raktárba, ahol baromi nagy a kupleráj, de tudni lehet, hogy ott vannak nagyon érdekes/értékes dolgok, csak sok munka a rendrakás. És türelem kell hozzá. (Mennyire kis egyszerű metafora ez.)

Ezek is érdekelhetnek

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Akinek van mit megköszönni

Közeleg az év vége, a ballagások,  pedagógusnap és már érkeznek az első megrendelések hozzám azoktól, akik a kedvenc tanárok munkáját szeretnék megköszönni egy emlékezetes ékszerrel. Ilyenkor nekem is eszembe jutnak azok az oktatók, akik segítettek...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.