Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Az elmúlt időkben valamiféle ellenérzésem alakult ki a blogokkal kapcsolatban. Egy homályos, mocorgó érzés, amely most, egy konferenciablogos bejegyzés után kezdett testet ölteni.

Az zavar, hogy utolért minket (magyar netezők) a blog-hype. Mindenkinek van valamilyen relációja – többnyire a ‘nekem/ünk is kell egy’ attitűd – a blogokhoz, már aki úgy gondol magára (a szervezetére), mint egy fontos valaki/valami. És sokszor értelem nélkül – ahogy a konferenciablogos posztban is olvasható: minden elismerés mellett azért jogos kérdés, hogy a blogot kik csinálják és hogyan, és főleg miért.* Félreértés ne essék, továbbra is azt gondolom, hogy a blog fontos és jó dolog, kell az a ‘citizen journalism’, és nagyon fontos dolog – lehet/ne – a nyilvánosságban, csak a túlzott adagolással van bajom. Tisztára ugyanaz a kép, mint a kilencvenes évek végén, csak akkor az internet volt ami “mindent” megváltoztatni volt hivatott, most meg a blog.

* Most megnéztem egy másik konferenciablogot: az idei Internet Hungary konf.blogját, és hát a legtöbb hozzászólást az 5 db jelentette. Egy szóval lehet, hogy sokan nézték, de véleményt mondhatni igencsak szórványosan nyilvánítottak a valakik. Innentől meg nekem inkább egy tudósítás-halmazra hasonlít a dolog, ami elvesztette – egyáltalán itthon megvolt neki? – azt a tulajdonságát, ami nekem a blogban fontos: a párbeszédet, vitát.

Persze azért beleolvastam, leginkább a Gillmor-os poszt érdekelt, és az írás vége belémtalált, több szempontból is. Nemcsak azért, mert újságíró (is) vagyok, hanem azért mert már megint axiómaként vannak kezelve – hurráoptimista módon – dolgok, és nincs megmagyarázva, hogy miért.
“Egy kicsit ugyan utópisztikusan hangzik ez a kijelentés, de ha belegondolunk, akkor valóban ez lehet a civíl újságírás előnye a corporate mediaval szemben. Megvan az ’egy közülünk’ érzés, akinek előbb hiszünk, mint egy profi újságírónak. “

Kérdés: miért hisznek előbb a szomszéd ‘citizen journalist’-nak, mint a corporate media-nak? Pláne, amikor arról van szó, hogy “Gillmor a fejemben olvas. A pontosságot és a megbízhatóságot, mint fejleszthető tulajdonságokat, mondja a (nagyon közeli) jövő civíl újságírás fejlődési irányának.” Érvként már csak az elfogulatlanság hiányzik, de ugye azt meg senki sem gondolja komolyan, hogy a szomszéd ‘citizen journalist’ kevésbé elfogult, mint a ‘corporate journalist’. Tekintve, hogy objektív nézőpont nem létezik, de ez inkább közhely.

De azért még mindig ott a kérdés, hogy miért nem hisznek az újságíróknak? Merthogy tényleg ez a helyzet. De mitől lett így? És miért?

Ezek is érdekelhetnek

Nyaraláskor is őrizd meg a stílusodat!

Praktikus tanácsok nyári ékszer-viseléshez Az év egyik legjobb időszaka ez, amikor egy időre hátrahagyod a hétköznapokat és ünnepelheted az életet! Amikor pakolod a bőröndödet, ne felejtsd otthon a kedvenc ékszereidet sem, hiszen ugyanúgy öltöztet, mint...

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.