Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.
Megjöttem, itt vagyok.
És ott voltam, fent! Hihetetlen, hogy felmásztam, és még hihetetlenebb, hogy újra felmásznék erre, vagy egy másikra.
Én az Erciyes vulkán kráterénél, 3700 m magasban, 2007. augusztus 26-n
(rettenetesen fáztam, a többiek pedig nem merték elmondani, hogy teljesen lila volt a fejem)

Hitetlenkedés fog el még most is, ha belegondolok, hogy én, a városi-bölcsész élőlény felmentem arra a nagyon magas hegyre (2900 magasról indulva egészen 3700 m-ig), úgy, hogy soha-soha nem másztam a Hármashatár-hegynél magasabb hegyet. Fantasztikus érzés. Megváltozik/zott pár olyan fogalom értelme, mint a magas, nehéz, vagy félelem. Most már tudom, hogy tényleg agyban dőlnek el a dolgok, és tényleg sokkal többre vagyok(unk) képes(ek), mint valaha gondolnám(nánk).
Képregény következik.

Útban felfelé nem látszik a csúcs, csak a végeláthatatlan meredek út, morzsalékos, a láb alól kiforduló közet, függőlegesnek tűnő útvonal. 3300-3400 m magasban még csendben tűrtem, később már nem bírtam, és szitkozódtam rendesen, ami csak eszembe jutott, válogatás nélkül.

Túl a kritikus részen. A kép bal alsó sarkában látható ponton, pár száz méterrel korábban fogott el a pánik: nem láttam semmit, csak egy óriási szürke felhőt és a semmibe vezető csíkot. Tíz perc téblábolás után indultam neki tyúklépésben a következő párszáz méternek. (Ezúton is köszönöm az érintetteknek a támogatást!)

Kilátás enyhén jobbra, 3700 magasban; világvége, Mordor, űr, Jupiter – ezek jutottak az eszembe. Borzongósan szép. Ezt követően észrevettem, hogy remegek és megfagyok, majd azon járt az eszem, hogy okés, ezt is kipipálhatjuk, elegem van, menjünk le, csá, soha többet hegyet.

Egy sziklán ülve negyed óra alatt elfogyasztottam a gombakrémes-sajtos szendvicsemet, egy kis csokit, szőlőcukrot és az ajándékba kapott magnézium rágótablettát, majd magam alá pillantottam.


Útban lefelé már élveztem a bárányfelhőket, ahogy árnyékot vetnek (azaz a földről nézve felhős időjárás), és hogy kilátok köztük, a szédítő magasságot. A felhők szemlélése közben pedig arra gondoltam, hogy nem is volt annyira rémes, talán elmegyek a másnapi túrára is.
Másnap pedig azt gondoltam, hogy életem egyik legnagyobb élménye volt ott, a kráter szélén fagyoskodni.

Végezetül pedig egy másik elsőhegyes élmény.

Ezek is érdekelhetnek

Nyaraláskor is őrizd meg a stílusodat!

Praktikus tanácsok nyári ékszer-viseléshez Az év egyik legjobb időszaka ez, amikor egy időre hátrahagyod a hétköznapokat és ünnepelheted az életet! Amikor pakolod a bőröndödet, ne felejtsd otthon a kedvenc ékszereidet sem, hiszen ugyanúgy öltöztet, mint...

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.