Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Két olyan nagyon pozitív dolog történt, ami egészen meghatott. Kutatok az emlékezetemben, hogy történt-e hasonló valaha, de nem találok rá példát, hogy az 1-es számúra lehet, hogy volt már példa, csak épp nem emlékszem.

1) Hajnali hármas lefekvés után reggel nyolckor K-testvér1 ágyba hozta nekünk – Judit & Judit – a reggelit: meleg kakaót, kiflit és túrós batyut. Még a fejemben volt az éjszakai rémálom – kiabáltam is -, a csipát csak féig szedtem ki a szememből, amikor ismeretlen energiaforrásból táplálkozva – az amúgy szintén romos állapotban lévő – K-testvér1 széles mosollyal megjelent a reggelivel az ajtóban. Csak ennyit tudtam kinyögni: “Úristeeeen!”.

2) Aznap este 22 km gyaloglás és vacsora után teljes testhosszal beájultam az ágyba. Miközben K-testvér1 a kandallóba próbált tüzet varázsolni és a többiek csiviteltek, én szunyókáltam: két perc alvás, egy perc ébrenlét. Az egyik ilyen fázisban jelent meg K-testvér2, aki látva teljes kiütött állapotom, levette a cipőm a lábamról és az asztalra rakta a veszélyzónában, az ágyon heverő szemüvegem. Erre még reagálni sem tudtam azonnal, annyira nem találkoztam eddig ilyen figyelemmel.

Mindez egy kiránduláson történt: Zemplénben kavirnyáltunk, Középhután laktunk, a Banya-tanyán. Életem egyik legjobb szállása volt ez amúgy. Banya néni igazi vendéglátós: előre befűtötte nekünk a szoba kemencéjét, sütött pogácsát, főzött kávét…és egyáltalán mindent igyekezett adni, amit tudott.

És ráadásul új szavakat is tanultam: befurcsul – bár ez egyes dialektusok szerint megfurcsul -, bebogzódik és felfüstöl. Mondok is egy mondatot az új szavakkal. Miután felfüstölted a húst, vigyázz, nehogy bebogzódj az úton, mert befurcsulhatsz.

Csupa-csupa pozitív energia volt ez a hétvége; csak épp lesántultam, momentán nem bírok járni .
Nem baj, holnap úgyis leáll Budapest.

Ezek is érdekelhetnek

Nyaraláskor is őrizd meg a stílusodat!

Praktikus tanácsok nyári ékszer-viseléshez Az év egyik legjobb időszaka ez, amikor egy időre hátrahagyod a hétköznapokat és ünnepelheted az életet! Amikor pakolod a bőröndödet, ne felejtsd otthon a kedvenc ékszereidet sem, hiszen ugyanúgy öltöztet, mint...

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.