Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

A tökéletes hely

A tökéletes helyen voltunk.

Még csak január közepe van, de úgy érzem, mintha nem is lett volna két hét szünet. Az agyam darabokban. Éreztem, hogy ezzel most már kezdeni kell valamit, úgyhogy pihenésképp kivettem magamtól a délutánt és elmentem soppingolni (yeah!!) egy turkálóba és a H&M-be. A vágyott vastag, kötött téli pulcsit ugyan nem találtam meg, de helyette vettem minden mást.

Ezután találkoztam Anival a Gresham-ben. Kicsit tébláboltam, hogy hova üljünk, majd elcsábított a bárban lévő hatalmas kanapé gyönyörű lila huzattal, órási olivazöld puha párnákkal. Belehuppantam, mennyország. A kanapé befogadott, de nem nyelt el, éppen ideális a kikapcsolódáshoz, alváshoz. A fények, a zongora, a puha lila szín mind-mind simogatólag hatott, azon méláztam, hogy a belsőépítész páratlanul kifinomultat alkotott, már épp befészkeltem magam a legpuhább sarokba, csukódott le a szemem, amikor Ani megérkezett. Rövid lamentálás után úgy döntöttem, hogy ezúttal “megérdemlem” és nem sajnálom a pénzt kajára. (Kávé=1800 ft, húsleves=2200 ft, a többit le sem írom.)

Kukoricakrém levest rendeltem tigrisrákkal, majd másodiknak sült libamájat birsalma ágyon, tokajis öntettel meglocsolt salátával, Ani szerényen almás italt fahéjjal. Elsőnek egy kis falatka jött: serrano sonka, kenyérdarabka és valamilyen rokfortos szutymák julien-re vágott tunkolós répával. Ezután érkezett a tapas: oliva, cukros mandula és pogácsa. Csak ezt követően jött a fűszervaj és a “párizsi csodapékség”: diós kenyérke, baguette, és még két féle extra kenyér, amiket néven nevezni sem tudok. Az egyik a maceszra hasonlított állagában, dehát nyilván nem az volt: ki az aki ilyenkor maceszt akarna enni?! Itt jött a képe a glutén-mentesség kérdése, és az amúgy borzasztó kedves felszolgálólány vette az akadály: szó nélkül hoztak 4 db gluténmentes kenyérkét, később még meg is pirították.

Na, a leves csak most jött: egyszerű fehér – melegített – tányérban, tökmagolajjal meglocsolva, ehető hőmérsékleten. A leves mellett pedig egy gusztusos tigrisrák gömbölyödött félig ropogósra pirítva. A leveses kanálról külön kell szólni: természetesen saját márkás és ezüst, de ami igazán egyedivé tette, hogy a széle lekerekített, valahogy száj-ergonómiailag megfelelően, így amikor az ember lenyalja a kanalat, akkor csak simaságot érez, nem azt, hogy itt most élesen vége van valaminek.

Már amúgy is elolvadtam az egész hangulattól, kiszolgálástól, de aztán megérkezett a libamáj. Hozzákocogtattam a késem – enyhén megremegett. Tökéletes. Belevágtam: omlós, de nem szétesős, puha, de mégis definiált májdarabkák, a számban pedig csúszott és elolvadt, mintha csak ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. (Hát ez is!) A tokajis öntet a salátán mennyei volt. Plusz zsenialitás, hogy a máj alatt kerekre sütt tojás-lepényke volt, aminek csak akkor jöttem rá a funkciójára, amikor egy zsírosabb máj darab után beleharaptam: valahogy elvette a máj zsírosságát, könnyebbé tette.

Nem vagyok valami nagy libamáj-zabáló – nem is tudom miért ezt rendeltem -, de ez olyan eszményi volt, hogy egyszerűen megismételhetetlen. A továbbiakban ott tespedtünk a puha lila kanapéban még egy órát, beszélgettünk, s időközben friss, teli tapas-os tálka került a félig (!) kiürült helyére. Végül kikértük a számlát, ami nem volt alacsony, viszont a sok extra dologért semmit sem számoltak fel.

Külön ódát érdemel még a wc. Az egy dolog, hogy márványból van tömör fa ajtókkal és a recamier-ekkel. Ami igazán elbűvölő, hogy papírtörülköző helyett hófehér vászon kendőcskékbe lehet kezet törölni, a szappan hihetetlenül finom illatú és kézkrém is van, ami olyan légies-nőies illatot áraszt, mintha épp valamilyen luxus-kozmetikából léptem volna ki. (Amit ugyan nem tudok, hogy milyen, de ilyennek képzelem.) Ezek után fél órát szagolgattam a kezem.

A teljes elégedettség és pihentség állapotában távoztunk, most pedig levezetésképp rézangyal szilvapálinkát iszogatok, amiről meg kell, hogy állapítsam: tökéletesen illik egy ilyen vacsora zárásához.

Kicsi csillár a hallban: egyszerre négyen szokták takarítani emelős kocsi segítségével.

Ani elégedett


Judit elengedett
Hangulat
Az a bizonyos wc a kézkrémmel

Ezek is érdekelhetnek

Nyaraláskor is őrizd meg a stílusodat!

Praktikus tanácsok nyári ékszer-viseléshez Az év egyik legjobb időszaka ez, amikor egy időre hátrahagyod a hétköznapokat és ünnepelheted az életet! Amikor pakolod a bőröndödet, ne felejtsd otthon a kedvenc ékszereidet sem, hiszen ugyanúgy öltöztet, mint...

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.