Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Wild Judit vagyok. Könnyen lelkesedem. Törött lábú kiskutyákért, csendesen nőddögélő paradicsompalántákért és szépszemű férfiakért éppúgy, mint újszerű ötletekért és régimódi hippi elvekért. Azt hiszem, ez a fajta lelkesedési képesség az oka, hogy a kétségek nélkül tudtam többször is pályát módosítani. Fotóriporternek tanultam, majd újságíróból lettem médiaszociológus és piackutató, majd a doktori disszertációt felhagyva: ékszertervező. Nem az a tipikus karrierút…de én hiszek a gyakorlati szakmák önkiteljesítő erejében. Úgy érzem, hogy van abban valami sors-szerűség, hogy minden elméletieskedést sutba dobva, az intuíciómra hallgatva dolgozzak, kézzel fogható, valódi anyagokból, hús-vér embereknek. Lehet, hogy ez már lilaködösen hangzik, de még azt is imádom figyelni, melyik ékszerem kihez és hogyan talál utat. Azt gyanítom, hogy a munkámért is lelkesedem… És ha lenne két életem, ahogyan Révész Sándor, a Piramis együttes frontembere szokta kívánni magának, hát én akkor is épp az volnék, ami most: vadjutka.

Wild Judit, vadjutka

2002 óta készítek ékszereket. Eleinte kisebb gyöngyökből, később a világ minden tájáról összegyűjtött egyedi gyöngyökből fűztem. A rogyasztott üveg ékszerekkel 2004-ben ismerkedtem meg, majd a következő főbb mérföldkő az volt, amikor 2008-ban elkezdtem fém alkatrészeket textillel kombinálni.  A textilek mellé 2012-ben felzárkózott a fa, mint alapanyag: a fa formák saját tervezésű színes mintás felületet kaptak, melyekből ékszervariációk sokasága született meg.

Az ezüst, mint alapanyag 2012 nyara óta van az életemben, amikor ötvös OKJ-s végzettséget szereztem. Később évekig Jermakov Katalin ötvös iparművésznél tanultam. Ahogy eddig is: most is imádom a különféle anyagokat kombinálni egymással: most épp a plexit az ezüsttel. 

A jelenleg elérhető ékszerek az online boltomban itt tekinthetőek meg.

A Vadjutka design ékszerboltot itt, a Paloma Artspace udvarban találod:

Hol? 1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. Part Studio, az udvarban balra (Térkép itt.)

Mikor? Nyitva hétfőtől péntekig 11 és 19 óra közt.

Amennyiben érdekelnek az ékszereimmel kapcsolatos újdonságok, akciók, akkor ezen a linken tudsz feliratkozni a havi rendszerességű hírlevelemre.

 

Vélemény, hozzászólás?