Játsszunk!
Kezdjük rögtön a végén: a nyeremény a képen látható lánc. De persze meg kell érte dolgozni! Emlékeztek még a közös mese játékra? Amikor mindenki egy mondatot tett hozzá a meséhez, olyat, ami kapcsolódott az előtte lévő mondathoz. Na, ezt játsszuk most.

A feladat:  írjatok egy mesét a képen látható nyakláncról, a közös mese módszerével, azaz mindenki ír egy mondatot a meséhez, kapcsolódva az előtte lévő mondathoz. A mese-mondatokat a kommentekbe kérem!

Szabályok:
1) Mindenkinek egy kommentelési lehetősége van, ezzel részt vesz a játékban és a sorsolásban is.
2) Mivel a közös mese akkor jó, ha minél többen szövik, ezért EXTRA, plusz egy kommentelési lehetőséget kap az, aki a Facebook oldalán megosztja ezt a posztot.
3) Szintén EXTRA, azaz plusz egy kommentelési lehetőséget kap az, aki a blogján megosztja ezt a posztot.

Mindez azt jelenti, hogy mindenki minimum egy, maximum három mondattal járulhat hozzá a meséhez. Érdemes ezt külön kommentekben megtenni, mivel úgy számít az újabb és újabb esély. A nyertest a kommentek közül, véletlenszerűen választom ki a random.org segítségével, jövő csütörtök  este, 2011. március 1o-n.

Tehát akkor: legyen mese! vadjutka textilékszer játék

0

77

77 thoughts on “Játék: közös mese

 1. És bár félt a rácsok mögötti világtól, kireppent a nyitott ajtón, hogy megnézze mi van a dombok és hegyek mögött!

 2. Nekifeszülve a szellőnek éppen vidáman szemlélődött, amikor hirtelen egy sötét foltot pillantott meg maga alatt a réten.

 3. Hol máshol is érezhetné jobban magát a Boldogság Kék Madara, mint a Boldogság Erdejében – gondolhatnánk, de mégis nyomasztotta szegénykét a lombok közt uralkodó üres csend.

 4. A madárka berágott a lombok közt honoló üresség miatt, magábaszállt, és úgy döntött, megváltoztatja az életét, a boldogság kék madara helyett mától a valóság fehér madara lesz.

 5. Pingback: Vadjutka játék! :) « tundermuhely

 6. Miközben a piros cseresznyék között válogatott egy apró pici mókus csodálva leste őt a fa odújából majd megszólalt:

 7. A madárka pillanatra elszomorodott,majd kérdőn nézett a fára.A cseresznye bódító hatással volt rá,így nem mert tovább szállni,amúgy is kíváncsi volt a fa meséjére,miért nem lehet többé boldog az erdő.

 8. Érdekes módon az erdő szíve egy kis szobában, kék kalitkaként van elrejtve, ahol egy kislány lesi minden dobbanását, de a kalitka a mai nappal üressé vált… belőle a boldogság tova szállt.

 9. Arra gondolt, ha elalszik, álmában megkeresheti madarát!
  Próbált álomba szenderülni, de kételyek gyötörték és csak forgolódott és forgolódott…

 10. A Hold vakítóan bevilágított az ablakon..már már madarát vélte látni Emma-így hívták a szőke kislányt-az ablakon berepülni,amikor megjelent egy csöppnyi tündér a párkányon sorakozó illatos virágok között és megszólalt:

 11. A tündér azonban – jótündér lévén- nem várt el semmit a segítségéért cserébe, és azonnal elárulta Emmának a nagy titkot, mellyel megmentheti a kicsi madarát.

 12. Emma természetesen megígérte azt, -mint ahogy bármelyik korabeli gyerek megígérte volna-, és türelmetlenül várta, hogy végre megtudhassa mi is az a titok, mely már nagyon furdalta az oldalát.

 13. Közben egyfolytában az lebegett a szeme előtt, hogyha megtudja a titkot, akkor megmenti a madarat is.

 14. a jó tündér lágyan és jóságosan megsimogatta Emma arcát,fénybe burkolta és a következőket mondta:

 15. De a boldogság illúzió, anya mosolya csak egy gyűrődés az arcon, amit nem simít el az idő, és ami nem takarja el a valóságot: anya halott, ő pedig egyedül van az erdőben az üres kalitkával, amiből talán farkas tépte ki a madarát.

 16. Nem is kellett hozzá sok idő, hogy anya bekukkantson a szobába jóéjt kívánni, Emma ekkor megkérte anyát, meséljen neki valami szépet.

 17. Édesanya elővett egy halványkék papírt, egy kék ceruzát, belenézett a tündérkéje égszínkék szemébe és mesélt, és rajzolt…….

 18. egészen addig tartott a hosszadalmas munka, míg egy szép napon a festő arra ébredt: elkészült a mű!

 19. Az édesanyja leült az ágy szélére és egy kedves mesét mesélt a kislánynak, aki szép lassan álomba szenderült, s álmában újra látta a kis madárkáját.

 20. A mesét végighallgatta a kis tündér is, majd elmondta a titkot: a Boldogság mostantól nem kalitkába zárva létezik. A Boldogság a bal csuklónk legkékebb erébe rebbent, miután a kék madár megette a cseresznyét.

 21. Pingback: Közös mese játék: nyertes | Vadjutka.hu

 22. Pingback: Textil ékszer-grafika együttműködés: A boldogság madara / Textile jewelry - graphics collaboration: Bird of happiness | Vadjutka.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.