grand village budapest

(Scroll down for English text)

A Nagydiófa utcában van egy kocsma, a Grandio. A kocsma közepén pedig egy őserdő, melynek fái alatt különösen nagyon jó ülni ebben a melegben. Nem beszélve arról, hogy a kocsma emeletén egy youth hostel is van, ahova gitárral felszerelkezve érkeznek a fiatalok, és bizony van egy hangulata annak, hogy a belvárosban ücsörögsz egy dzsungelben, miközben akusztikus gitáron előadott rock klasszikusokra szürcsölöd a limonádét.

Namármost ebben az enyhén mágikus-realisztikus közegben nyit boltot két barátom: az üvegújrahasznosításban jártas Marcsi, azaz kinema design és a divatozó babákat és  fantasztikus táskákat varró Márti, azaz buttondoll design. A Grand Village névre hallgató bolt több szempontból különleges, és nem csak azért mert két nő ismét belevág a nagy ismeretlenbe.

grand village arts and craft shop budapest

Egyrészt a teljes bolt berendezését maguk állították elő Márti nagyszüleinek épségben megmaradt, a falusi élet egykor nélkülözhetetlen kellékeinek segítségével. Van ott minden: szövet tiloló (amit csak  a Vakond új nadrágja meséből ismertem fel kis segítséggel, és a fenti képen látható), kocsifogat részei szolgálnak ruhafogasként, egy vízszintesen elhelyezett szekrény asztalként és természetesen sok kis szekrényke szolgál az apróbb tárgyak elhelyezésére.

Fogat, mint fogas / Parts of a cart as hanger

kézműves, iparművész bolt nagydiófa utca

Másrészt a bolt – alkalmazkodva a kocsma életritmusához – délután  2-től este 10-ig van nyitva. Ez a a praktikus életben azt jelenti, hogy aki valamilyen helyi kézműves / iparművész dolgot szeretne vásárolni, de sokáig dolgozik, hétvégén jutott csak eszébe, vagy hirtelen derült ki, hogy este szülinapi buliba megy, az itt megteheti.

arts and craft shop budapest, grandio hostel

Harmadrészt pedig hazai kézművesek, iparművészek tárgyaiból válogatta a kínálatot Marcsi és Márti, és úgy tűnik nekem a bolt és a kínálata nagyon egymásra talált: szépek, kedvesek és nem mindennapiak. Végezetül pedig alább még több kedvcsináló kép. Már csak azért is érdemes bekukkantani a Grand Village-be, hogy lássuk: mennyire fantasztikusan lehet berendezni egy boltot kortárs módon, de mégis a hagyományos élet kellékeivel.

Cím: 1075 Budapest, Nagydiófa utca 8.

Nyitva: 14-22 óra között

Facebook: Grand Village

grand village kézműves bolt, grandio

There is a pub (and youth hostel at the same time) in Budapest – called Grandio – that has a slightly magic-realistic atmosphere, thanks to the jungle in the center of the pub. In this pub two of my friends – Marta from buttondolldesign and Marcsi from kinema design – opened an arts and crafts shop, called Grand Village.

There are three specialities of this shop. One of them, that the entire shop was renewed and redesigned by them with the help of the old country living furnitures of Szilvi’s grandparents. They use a lot of utensils from country living as furnitures, such as a part of a cart used as a hanger. (See pic above.)By doing this they give us a very inspiring example of how to use old and furnitures and utensils in a very contemporary way.

The second speciality is that they are open in the evening: Grand Village shop is open from 2 pm to 10 pm. This is very practical not only for those who are in the pub, but for those who work long hours, or forgot to buy something for a b-day party, and want to give some arts and crafts thing.

Third speciality of theirs is that they only sell the works of Hungarian arts and crafts people: mostly recycled and traditional Hungarian arts redesigned in a contemporary way.

Any of these specialites can be enough to visit them at least once!

Address: 1075 Budapest, Nagydiófa street 8.

Open: 2-10 pm

Facebook: Grand Village

Instant Hungary kötényke / Instant Hungary apron

grand village arts and crafts shop budapest

Látkép az átalakított szekrény-asztal mellől / Scenery from the counter

kézműves iparművész bolt grand village, nagydiófa utca

A padló is nagyon szép / The ground is pretty as well

hungarian arts and crafts shop budapest

grand village budapest

ékszertarók / jewelry displays grand village shop

kézműves bolt grandio jungle bar

A kép szélén megbújva: Márti és Marcsi a boltosok /Hidden in the left corner of the photo: Marta and Marcsi, the owners

grand village arts and crafts shop budapest

0

3

3 thoughts on “Új színfolt Budapesten: Grand Village / New shop in Budapest: Grand Village

  1. Szia!

    Nagyon szépek a termékeid!
    Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány oldalán láttam, hogy készítesz cukrosoknak is ékszereket.Igazából az érdekelne, hogy karkötőt csinálsz e “cukor beteg vagyok” felirattal? Ha igen, akkor légyszives hogy mennyibe kerülne!
    Addig is jó munkát és sok sikert a továbbiakban!
    Üdv:Viki

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.