Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Vendégségben: Két egér könyvesbolt / Visiting friends: 2 mice bookshop

2 egér könyvesbolt

(Scroll down for English text.)

Emlékeztek a Szerelem hálójában című filmre? És benne Meg Ryan édes kis könyvesboltjára? Nos, a Ráday utcában lévő Két egér könyvesbolt ennek a budapesti megfelelője. Ugyan nem egy sarkon van, de legalább olyan – ha nem sokkal inkább – varázslatos a világa és az eladók (szinte) mindent tudnak a gyerekkönyvekről. Három éve járok már oda (az ékszerek miatt), és minden egyes alkalommal találok valami új dolgot, ami lenyűgöz. Legutóbb például gyönyörűségesen szép francia matricás könyvet találtam. Azelőtt pedig csinos füzeteket. Azelőtt pedig a könyvekben voltam elmerülve. A Ráday utcában lévő gyerekkönyves bolt persze nem csak ennyi: galériáján kiállítások vannak, nyáron könyves gyerektáborok, és persze ékszerek és mindenféle szép és hasznos használati tárgy.

Kerek-perec megmondom: mindenkit bátorítanék arra, hogy legalább egyszer bekukkantson oda, már csak azért is, hogy találkozhasson gyerekkorának kedvenc mesekönyveivel (megvan nekik a Világszép Nádszálkisasszony, ami az én kedvencem volt), esetleg belelapozzon pár perc erejéig, megéri. Vagy ha nem a könyvek miatt, akkor a boltban lévő varázs-illat miatt, ami hat. Egy-két órát biztosan, de lehet, hogy többet.

Mivel a városban az egyik kedvenc helyem ez a könyvesbolt, ezért játékot hirdetek. Aki a boltban megtalál legalább három egeret (bármilyen formában), az 10% engedményt kap az ott található ékszereimből augusztus 15-ig! Addig pedig nézegessétek a képeket alább.

Cím: Két Egér Könyvesbolt, 1092 Budapest, Ráday u. 20.

***

Do you remember the film You’ve gor mail? And the cute little kid’s bookshop Meg Ryan had in it? Well, it exists, and it is Budapest, Hungary, and it is called Two Mice bookshop. Though it is not on the corner, it is as lovely as the bookshop in the film, if not even more lovely. I have known the shop for 3 years now (because they sell my jewelry), and every time I go there I find something new that fascinates me. Last time I found amazing French sticker-books. Before that beautiful notebooks. And before that I was deeply into the books. And the bookshop offers even more: it has a tiny art gallery on its tiny second floor, it has camps for kids in the summer, and also they sell the works of other makers and artists.

I would like to encourage everybody to visit this bookshop when visiting Budapest: its atmosphere really worth the efforts. (And it is not even an effort, because it in the downtown.)

And above all: I invite you to a little game in the shop. Those who recognize at least 3 mice in the shop can get 10% discount from my jewelry shown there until 15th August! Scroll down for pictures.

Address: Two mice  bookshop, 1092 Budapest, Ráday street 20.

Welcome!

2 mouses bookshop budapest

Két egér varázsvilág 1. / Two mice wonderland 1.

ráday utca könyvesbolt

Két egér varázsvilág 2. / Two mice wonderland 2.

két egér könyvesbolt ráday utca

raday street childrens bookshop

Két egér varázsvilág 3. / Two mice wonderland 3.

gyerekkönyvek bolt ráday utca budapest

Az ajtón belépve… / Entering the door

könyvesbolt gyerekeknek 2 egér

Réka, az egerek egyik őre / Reka, one of the mouse-guards

books for kids in raday street budapest

két egér könyvesbolt

Az oroszlán és az egér a valóságban / The lion and the mouse in reality

az egér meg az oroszlán

two mouses bookshop budapest

gyerekkönyvek bolt két egér budapest

Mészáros János, a könyvesbolt egyik tulajdonosa / Janos Meszaros, one of the owners of the bookshop

mészáros jános két egér könyvesbolt

Ezek is érdekelhetnek

Akinek van mit megköszönni

Közeleg az év vége, a ballagások,  pedagógusnap és már érkeznek az első megrendelések hozzám azoktól, akik a kedvenc tanárok munkáját szeretnék megköszönni egy emlékezetes ékszerrel. Ilyenkor nekem is eszembe jutnak azok az oktatók, akik segítettek...

Ékszert online?! Igen!

Az online vásárlásnak számtalan előnye van: nem csak kényelmes és gyors, de földrajzi korlátai sincsenek, hiszen akár az ország legtávolabbi pontjáról is könnyen, utazás nélkül szerezhetjük be azt, amire éppen vágyunk. Az ékszer persze kényesebb ügy,...

Akár tartod, akár elutasítod, egy biztos: szeretni jó!

Az újkeletű ünnepek hazánkban igen megosztók, ilyen a Valentin nap is, ami angolszász hagyományokból került be a mi jeles napjaink közé is.  Én sem szeretnék állást foglalni ebben a témában, de az biztos, hogy a...

Heti kedvenc

ARANYHEGY – nagy ovális hullámzó..

ÚJ KOLLEKCIÓ: ARANYHEGY  Amikor az idei Múzeumok Éjszakáján ellátogattam a Goldberger Textilmúzeumba, egyáltalán nem gondoltam, hogy amit ott hallok, látok, érzékelek váratlanul ihletet ad majd egy új kollekció elkészítéséhez. A család kékfestő motívuma és történetük öltött formát a legújabb kollekciómban, mely stílusosan az Aranyhegy nevet kapta, tisztelegve a textilgyáros Goldberger család előtt. Az Aranyhegy kollekció hátteréről bővebben a blogomban olvashatok: https://vadjutka.hu/aranyhegy-kollekcio-inspiracio-nemzedekek-akaraterejebol/ A kollekció ékszerei ugyanúgy készülnek, ahogy annak idején a

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.