Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

A vonzás törvénye, avagy kézművesboltok mindenütt vannak / Law of attraction: there are craft shops everywhere

handmade shop croatia senj

(Scroll down for English text.)

Nem vagyok egy nagyon ezoterikus fajta, a Titok c. könyvet is elkerültem messziről, de az biztos, hogy valahogy mindenütt megtalálom a kézműves / design boltokat, mikor mit. Még keresnem sem kell, jönnek azok maguktól is. Az olyan 7000 főt számláló városkákban is, mint a horvát Senj.

A két és fél napos nyaralás alatt is sikerült abszolválnom ezt: egy reggeli kávé-kereső séta alkalmával egyszer csak ott volt egy fura bolt. Ha fura, akkor bemegyünk. A bolt – ami inkább hasonlított egy díszes garázsra – falán törött hajódeszkákból készült apró vitorlások, halacskák voltak: imádom az ilyet. A bolt mélyén pedig egy úriember, aki elmesélte, hogy a ház a felesége nagyapjáé volt, aki a második világháború alatt itt bujkált, majd a kommunizmus évei alatt lebontatta a földszintről az emeletre vezető lépcsőt, hogy ne akarjon senki odaköltöztetni senkit. Később őrültnek tette magát és csendben rajzolgatott a falra a bolthelységben. Mindeközben egy bohó pár a házhoz tartozó templomban lett egymásé, ami miatt az megszűnt templomnak lenni, s így az ma már lakóház.

Fél óra alatt megismertük a ház és a család történetét, végignéztük a 100%-ban kézzel készült kínálatot (még a mosdókagyló is kézimunka!), és természetesen nem tudtam úgy otthagyni ezt a családi vállalkozást, hogy ne vegyek valamit. Alább pedig néhány kép ízelítőül: Senj amúgy is egy nagyon helyes tengerparti városka, közel is van Budapesthez, szóval ha arra vetődtök feltétlen keressétek meg Ante Milas boltját!

Cím: Trg Cilnica 4., 53270 Senj, Horvátország

****

I am definitely not the esoteric type, I avoided  reading the “Secret” book, but it is almost a fact, that I always find the arts and crafts shop everywhere I go. I dont even have to search for them, I find them anyway. Even in a small town with 7000 inhabitants.

This was the case during our 2,5 days long vacation in Croatia: we visited the adorable little town of Senj: we just bumped into a weird little shop while searching for our morning coffee. We arrived to a wonderland: all sorts of objects made of driftwood, lovely paintings, ceramics and even the washing basin was handmade! We spent there half an hour, and during this time we got to know the adventurous life of the house, its owners, and I just could resist bringing  some memorablia from this magical place. Below are a few photos, and if you happen to be in Senj, Croatia – which is a lovely little town on the coast of the sea – you have to visit this arts and crafts shop!

Address: Trg Cilnica 4., 53270 Senj, Croatia

kézműves bolt horvátország, senj

A tárgyakat Marida Zudenigo és Ante Milas készítette / The objects were made by Marida Zudenigo and Ante Milas

arts and crafts shop in senj, croatia

horvát kézműves bolt

arts and craft shop, senj

horvát kézműves bolt, senj

falfestmény, senj

painting on the wall, senj

senj, croatia

A tulajdonos: Ante Milas / The owner: Ante Milas

ante milas

Bónusz: Senj tengerpart vihar után / Bonus: Coast of Senj after the storm

senj, horvátország, croatia

Ezek is érdekelhetnek

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Akinek van mit megköszönni

Közeleg az év vége, a ballagások,  pedagógusnap és már érkeznek az első megrendelések hozzám azoktól, akik a kedvenc tanárok munkáját szeretnék megköszönni egy emlékezetes ékszerrel. Ilyenkor nekem is eszembe jutnak azok az oktatók, akik segítettek...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.