Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Ezüst ékszer: Pipacs az ágon / Sterling silver jewelry: Poppy on the branch

ezüst ékszer workshop / sterling silver jewelry workshop

(Scroll down for English text)

Még tavaly történt, hogy az ötvös iskolában csináltam egy pipacsos faágat. Nagyon örültem neki, de csak rövid ideig, ugyanis öt perc hordás után kiderült, hogy statikailag nincs rendben: az ágas fele lefittyed, mivel ott jóval több a súly. Hiába kedves, hiába tetszik: úgy nem lehet hordani egy nyakláncot, hogy két perc után tótágast áll a nyakban.

Így nem sokkal később készült egy következő változat, melyben e problémát kiküszöböltem, ám egy nem várt új probléma keletkezett: a teljes ágacska fordult ki a helyéből. Mondanom sem kell: nem örültem. Olyannyira nem, hogy le sem fényképeztem. Félretettem a pipacsos ág projektet, mondván, hogy egyszer majd jön rá a megoldás.

És jött. Múlt hétvégén ismét Jermakov Kati ezüst ékszer workshopján voltam, ahol ismét elővettem a pipacsos ág problematikáját – és ő javasolt is egy megoldást, ami be is vált. Tized grammok számolgatásával járt ez a megoldás, de megérte: nemcsak nem fittyed le most már az ág, de egészen fa jelleget is öltött.  Immár elégedett vagyok a faággal: alább néhány kép az elkészültéről.

***

Last year I made a branch with a poppy flower on it in the silversmithing school, and I really liked it. But only for five minutes, because it turned out, it has serious statical problems: the branch part turned down after wearing it for tow minutes, because it was too heavy.

Later I made a new version, trying to solve the problem. Well, I did solve that problem, but I found a new one: the total branch turned upside down. I wasnt happy at all, and I did not even take a photo ov the second trial. I decidec to put aside this project until I find a solution.

And the solution arrived last weekend, when I participated in the silver jewelry workshop of Kati Jermakov again. She gave me an advise and it worked. I had to calculate with the tenth part of each gram, but it worth: the poppy on the branch is not only standing firmly, but it looks even more like a branch. Finally I am satisfied with the result: here are some photos of the making proccess.

Az eredeti pipacsos faág / The original poppy on a branch

első próbálkozás / frist trial

Tervezgetés, számolgatás / Planning and calculating

pipacsos faág készülőben / sterling silver branch with poppy in the making

Tájkép csata után / Scenery after the battle

sterling silver design jewelry / ezür design ékszer

Kész: Pipacs az ágon / Ready: Poppy on a branch

pipacsos ág ezüst nyaklánc / poppy on a branch sterling silver necklace

Ezek is érdekelhetnek

Nyaraláskor is őrizd meg a stílusodat!

Praktikus tanácsok nyári ékszer-viseléshez Az év egyik legjobb időszaka ez, amikor egy időre hátrahagyod a hétköznapokat és ünnepelheted az életet! Amikor pakolod a bőröndödet, ne felejtsd otthon a kedvenc ékszereidet sem, hiszen ugyanúgy öltöztet, mint...

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.