A Friends & Luxury sorozat első évadának végére értünk: egyik főszereplőnk ugyanis nem sokkal a “forgatás” után anyuka lett; a második évadban tehát várható egy (vagy több) kisbaba felbukkanása is.
Az évad befejező részében a 150 éves Gerbaud cukrászdában jártunk, és hogy a közepébe vágjak: a cukrászda-legenda kissé megkopott már, leginkább egy valaha csillogóan szép, ám mára már leharcolt kalapos nőre emlékeztet. A berendezése szép, idézi a századelős hangulatot, noha lehetne picit jobb állapotban is, ha már a főváros fő-fő terén van. Az árak elviselhetőek: a kávé 400 forint köröl volt, az elfogyasztott sajttal töltött tortácska pedig szintén 400 körül. A kávé és a tortácska is finom volt, noha nem volt kiemelkedő.
Ami a leharcoltságot eredményezte azok a pincérek, vagyis pincérnők: gyári stílben nyomják, ide-oda rohannak, tollbamondás-jelleggel felveszik a rendelést, majd felpillantás nélkül leteszik az asztalra, és küzdeni kell a figyelmükért. Semmi kedvesség, türelem, esetleg egy mosoly. Jó, persze, sok a vendég, sok a külföldi meg minden, nade azért mégis: a jó kaján kívül miért megy az ember egy vendéglátóipari egységbe? Azért, mert kedvesek, jófejek az ott dolgozók. De a Gerbaud-ban inkább csak sótlanok, rohanósak. Hát hol van az a híres századelős, ráérős kávéházi hangulat? Már csak a bútorok maradtak?