Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Hogyan lesz egy éhes estéből karikagyűrű?

A fent látható ezüst karikagyűrűpárnak története van, ami a Dunakanyarban, egy túlterhelt bisztróban kezdődött.
Történt, hogy tavaly október 23-án barátokkal kirándulni indultunk az őszi erdőbe. A falevelek színkavalkádjától és a friss levegőtől megéhezve, kora este Nagymarost vettük célba, hogy Duna partján, a visegrádi várat szemlélve csillapíthassuk éhségünket. Meg is találtuk az akkor egy-két hónapja elindult V4 bisztrót: hurrá, még hely is volt a teraszon pont úgy, hogy a visegrádi várat lássuk. Rendeltünk gyorsan – hiszen éhesek voltunk -, majd jöttek a problémák: ez nincs, az nem úgy van, amazt meg csak egy óra múlva. Kiderült, hogy a bisztró dél óta teljes házzal pörög egyfolytában – nyilván mások is megéheztek a friss erdei levegőn -, és nem bírták tovább: összeomlott a rendszer. Azért mi rendeltünk azt, amit lehetett, viszonylag gyorsan, 20-30 perc alatt meg is kaptuk, majd hátradőlve, mintegy katasztrófa-túristaként szemléltük a történéseket.

Egyszercsak a szomszéd asztalhoz leül egy fiatalember, próbál jelezni a pincéreknek, hogy fogyasztana valamit, de sajnos túl szerénynek bizonyult a jelzése, és nem sikerült felhívnia magára a figyelmet. A társaságunkból egy jóbarátom áthajolt hozzá:

-Bocs, hogy így megszólítalak, de itt most határozottabbnak kell lenni, a pincérek nincsenek a helyzet magaslatán.

-Óh, tényleg?

-Igen, úgy tűnik, hogy kissé összeomlott a rendszer.

-Oké, köszi. Hát remélem észrevesznek majd, végülis én vagyok a tulajdonos.

Ő volt Tóth Imre.
Az első meglepetés után hatalmas nevetésbe törtünk ki – ez talán feltűnhetett a pincéreknek -, majd hosszú beszélgetésbe kezdtünk a bisztróról, Imre többi helyéről, antropológiáról és arról, hogy egyre többen költöznek a Dunakanyarba Pestről. A beszégetés egy pontján jóbarátom elkottyantotta, hogy én ékszereket készítek, mire Imre azt válaszolta, hogy akkor majd megkeres, mert hamarosan összeházasodik párjával. Ezen a ponton már későre járt, mindenki ment a maga dolgára, mi például fizetés után haza.

Őszintén szólva ezt az egészet elfelejtettem már – memóriából nem osztottak nekem túl sokat -, amikor idén július végén egy nagyon kedves hölgy tért be a boltba és rendelt két karikagyűrűt. Le is mértem az ujját, majd a párja ujját is lemértem volna, csak ő nem volt ott. Imre majd külön bejön ujjmérésre – mondta a kedves hölgy. Másnap csörög a telefon:

-Szia, Tóth Imre vagyok.
-Aham, Tóth Imre. És miben segíthetek?
-Tudod, a nagymarosi Tóth Imre, tavaly október, bisztró. Mennék hozzád ujjmérésre.

Na, ekkor lezuhant a papírtantusz.
Hát Imre tényleg nem viccelt, és megkerestek karikagyűrű ügyében. Sőt, nemcsak megkerestek, de azóta már össze is házasodtak, sőt a bisztró is megújult, megerősödött, és ki is fogjuk próbálni!
Nos, így lett egy éhes estéből karikagyűrű.
Imréről és az immár Danu Bárként üzemelő helyről itt, a Forbes-ban olvashattok bővebben.

Bal oldali kép forrása: Forbes

Ezek is érdekelhetnek

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Akinek van mit megköszönni

Közeleg az év vége, a ballagások,  pedagógusnap és már érkeznek az első megrendelések hozzám azoktól, akik a kedvenc tanárok munkáját szeretnék megköszönni egy emlékezetes ékszerrel. Ilyenkor nekem is eszembe jutnak azok az oktatók, akik segítettek...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.