Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Questions about growth / Kérdések a növekedésről

Sunflowers / Napraforgók

Tara, editor of Scoutie Girl initiated a new series of posts with the theme: what growth means? I wrote my understanding in a post, you can read it here. Below you can find its Hungarian version.

***

Tara, a Scoutie Girl blog szerkesztője egy új bejegyzés-sorozatot indított: mit jelent a növekedés témájában. Meg is írtam az én verziómat, ami angolul itt olvasható, magyarul pedig alább.

Mostanában sokat gondolkodtam a  növekedésen. Egészen pontosan: a növekedés határain, és azon, hogy van-e olyan, hogy “fenntartható növekedés”. De csak kérdéseim vannak, válaszok nem.

A gazdaságok alapja, a cégek célja – többé-kevésbé – a folyamatos növekedés: hogy értékét tekintve többet termeljenek, mint a megelőző évben. Vizuális típus vagyok, úgyhogy ez gyakran úgy jelenik meg előttem, hogy mi – a világ lakosai – lufik vagyunk, amelyek évről évre növekednek egy kicsit, mígnem egyszer felrobbannak és elszállnak az űrbe.

De én nem akarok az űrbe szállni, még űrturistaként sem; a bolygómon, a kontinensemen, az országomban, a boltommal akarok  élni boldogan. De hogyan lehetséges ez, amikor a dolgok logikája, az uralkodó paradigma a folyamatos növekedés? Mehetek szembe a többségi társadalommal?

Nyilván van erre valami válasz, amit még nem találtam meg, s amely egyfajta “fenntartható” növekedéssel kapcsolatos. De mi az? És hogy kell azt csinálni? És legfőképp: fenntartható-e egyáltalán a növekedés?

Mit gondoltok? Ötletek?

Ezek is érdekelhetnek

Nyaraláskor is őrizd meg a stílusodat!

Praktikus tanácsok nyári ékszer-viseléshez Az év egyik legjobb időszaka ez, amikor egy időre hátrahagyod a hétköznapokat és ünnepelheted az életet! Amikor pakolod a bőröndödet, ne felejtsd otthon a kedvenc ékszereidet sem, hiszen ugyanúgy öltöztet, mint...

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.