Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Gyöngyszemek

Bevallom, az első találkozásunk egyáltalán nem volt biztató.

Olyan 25 éves lehettem, amikor kaptam egy gyöngysort. A víz kivert a gondolattól, hogy nekem ilyet kellene hordanom, úgyhogy elsüllyesztettem a fiók mélyére. Éveknek kellett eltelnie ahhoz, hogy megértsem, megérezzem a gyöngy nagyszerűségét. ***  

Mert van valami csodálatos és biztató abban, hogy egy egészen apró homokszem gyönggyé válhat

Izgalmas, hisz nincs két ugyanolyan sem színben, sem formában. Csupa lágy ív és tiszta fény, ragyogás nélkül. A keret – maga az ezüst ékszer – pedig, ami befoglalja, megmutatja viselője igazi személyiségét.

Téged melyik szólít meg?

Szögek és ívek

Vannak helyzetek, amikor határozottan ki kell állni magunkért. A hajlíthatatlan akarat nélkülözhetetlen a célok eléréséhez. Ezt keménységgel ötvözött gyengédséget jelképezi a “Kocka és gyöngy” szett. Az ellentétek összhangja. Bár a szettnek nem része, de az “Édeshámas” gyűrű szintén a szögek és ívek harmóniájának jegyében született. 

Körülölelve

A kör bezár, biztonságban tart, sem kezdete, sem vége. Az állandóság és a körülölelő védelem jelképe. A körbe rejtett gyöngyszemek pedig arra belső szépségre emlékeztetnek, ami egy nő igazi erejét adja. A “Varázserdő” szett pontosan erről a titokról mesél. Ennek a sorozatnak tökéletes kiegészítője lehet a “Hurok” karkötő és gyűrű, ami a körkörös állandóságba egy kis játékos csavart visz.

Bátrak játéka

Ha azt mondom: gyöngy, legelőször a fehér árnyalataiban játsszó darabok jutnak a legtöbbünk eszébe. Pedig a halvány rózsaszíntől a feketéig a legkülönfélébb színekben léteznek gyöngyök. Ezek egy izgalmakkal teli élet ígéretét hordozzák magukban.

A “Csepp és hintázó gyöngy” fülbevaló merészségről mesél. A különc lélekről. Hisz éppúgy nem vagyunk egyformák, ahogyan a gyöngyszemek sem azok. A “Rózsa gyönggyel” nyakékben pedig az extravagancia ölt csodaszép formát.

 ** Gyöngysort a mai napig nem viselek, egyetlen szem gyöngy ezüstbe foglalva sokkal közelebb áll hozzám.

Végül pedig néhány érdekesség a gyöngyökről:

Igazgyöngy és tenyésztett gyöngy

Ahhoz, hogy természetes módon megszülessen egy gyöngyszem, hosszú évek kellenek. Na meg egy apró szervetlen törmelék, amely bekerülve a kagylóba, lassanként átalakul. Az ily módon létrejövő igazgyöngy – érthető okokból – rettenetesen drága.

Nagyjából 100-150 évvel ezelőtt a gazdasági fellendülés során megnőtt a kereslet a gyöngyök iránt és egyre többen kísérleteztek a gyöngyök tenyésztésével, egyre sikeresebben. Napjainkban a forgalomba kerülő gyöngyök 95 százaléka tenyésztett. Ezek a tenyésztett gyöngyök formára, megjelenésre semmiben sem különböznek a természetes gyöngyöktől, népszerűségük pedig töretlenül ível felfelé.

Ezek is érdekelhetnek

Nyaraláskor is őrizd meg a stílusodat!

Praktikus tanácsok nyári ékszer-viseléshez Az év egyik legjobb időszaka ez, amikor egy időre hátrahagyod a hétköznapokat és ünnepelheted az életet! Amikor pakolod a bőröndödet, ne felejtsd otthon a kedvenc ékszereidet sem, hiszen ugyanúgy öltöztet, mint...

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.