Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Thoughts about labeling / Gondolatok a címkézésről

photo / kép:

bagsandfishes by lupin

I just read a great post from Tara on Scoutie Girl about the labels you give to yourself and how that affects the way others see you.

I have been struggling with labeling myself for at least 15 years now. First I was a journalist. Then I was (and still I am) a sociologist. Now I make jewelry, so I guess I am a jewelry designer. Also, sometimes I am a photographer. Although I have many (semi-) professions, I dont feel that only one could describe me. I feel I just dont fit into  one category, one label. There were times when I wanted to have only on label – so that people can easily put me on their mental map-, but it did not work, so I gave up labeling myself.

No labels, only questions.

First of all: can I have multiple labels? Or the notion of labeling excludes this possibility? Isn’t it possible that there are people who can not be labeled with one label? Isn’t it possible that we live in a world (in a time), that supports multiple labeling, so people no longer belong to only one label-group?

Or this whole labeling question is a matter of choice and decision?

I don’t know what to think. Do you?

***

Épp most olvastam egy remek posztot a Scoutie Girl blogon, Tarától. A címkézésről ír: arról, hogy hogyan befolyásolja a saját magadra aggatott címkék azt, ahogy mások látnak.

15 éve szenvedek azzal, hogy egy valamirevaló címkét találjak magamnak. Először ugyebár újságíró voltam. Aztán meg szociológus (és most is). Most ékszereket csinálok, úgyhogy akkor ékszerészítő is vagyok. Mindemellett néha fotós is vagyok. Noha sok (fél) foglalkozásom van, nem érzem úgy, hogy bármelyik lönmagában le tudna írni engem. Nem érzem, hogy tökéletesen beleillenék egy kategóriába, egy címkébe. Voltak idők, amikor nagyon szeretttem volna, hogy egy címkével tudjam magam meghatározni – ami által az emberek könnyebben elhelyezhetnek a mentális térképükön -, de nem ment. Így tehát feladtam önmagam címkézését.

Nincs címke, van viszont kérdés.

Először is: lehet több címkém is? Vagy a címkézés fogalma eleve kizárja ezt a lehetőséget? Mindemellett nem lehetséges, hogy vannak emberek, akiket nem lehet pusztán egy címkével leírni? és nem lehetséges, hogy olyan világban (és időben) élünk, amely a többszörös címkézést jobban támogatja, és hogy az emberek már nem pusztán egy címkéjűek?

Vagy: ez az egész címkézési kérdéskör csak választás és döntés kérdése?

Nem tudom. És te?

Ezek is érdekelhetnek

Nyaraláskor is őrizd meg a stílusodat!

Praktikus tanácsok nyári ékszer-viseléshez Az év egyik legjobb időszaka ez, amikor egy időre hátrahagyod a hétköznapokat és ünnepelheted az életet! Amikor pakolod a bőröndödet, ne felejtsd otthon a kedvenc ékszereidet sem, hiszen ugyanúgy öltöztet, mint...

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.