Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Új utak: üzleti fejlődés / New paths: getting business education

growth / növekedés

forrás / source

Scroll down for the English text.

Sosem tanultam közgázt, vagy üzleti menedzselési dolgokat. Pontosabban az egyetemen voltak ilyen óráim, de huszonévesen egyáltalán nem érdekeltek az üzleti / közgáz tárgyak, azért csak elvétve jártam be ezekre az órákra, és igen: puskáztam ezeken a vizsgákon.

Tavaly nyáron 180 fokot változott az életem, amikor úgy döntöttem, hogy fejest ugrok az ismeretlenbe és az előző 9 évben hobbiként szolgáló ékszertervezés lesz a főállásom. Az azóta eltelt másfél évben egyre erősödött bennem az érzés, hogy a jelenleg gondolkodási struktúrám nem teljesen alkalmas arra, hogy a (jelenleg) icipici cégemet menedzseljem, és hogy gyökeres változásra van szükségem. De persze csak a “mást akarok” érzés volt meg, hogy mit az nem.

Augusztus 21-én kaptam egy levelet, amiben egy ismerős arra buzdított, hogy jelentkezzek egy üzleti terv író kurzusra, melynek jelentkezési határideje másnap van. Gyorsan megírtam a jelentkezést, és egy hónappal később kiderült: a 110 jelentkezőből engem is beválogattak a résztvevők közé.

A jelentkezés amúgy abból állt, hogy motivációs levelet kellett írni, s mialatt ezt írtam, rá voltam kényszerítve arra, hogy elgondolkozzak: mi a fontos nekem, mit is akarok a vállalkozásommal. Mostanra már kiderült számomra: egy ilyen aprócska, kézzel készített ékszerekre szakosodott vállalkozás menedzselése sem egyszemélyes show, és igenis szükségem van egy kis csapatra, segítségekre a jövőben. Ez pedig elvezet a nagy kérdéshez, ami nem más, mint a fenntartható növekedés.

Szeretném megtalálni annak módját, hogy hogyan lehet fenntarthatóan növekedni: és itt most nem csak a környezetvédelemre gondolok, hanem az egyén élete szempontjából fenntartható. Mindemellett a fenntarthatóság azt is jelenti, hogy egy közösség része vagyunk, hogy együtt dolgozunk, hogy segítjük egymást. Úgy gondolom, hogy csak így lehet lokálisan és globálisan is túlélni ezt az időszakot.

Pénzügyi befektetési szempontból viszont a fenntartható növekedés gondolata nem lehet nagyon vonzó gondolom, mivel az lassabb növekedést jelent. Ugyanakkor meg vagyok arról győződve, hogy errefelé kell tartani.

Tehát ez az, amit igazán szeretnék: fenntarthatóan szeretnék nőni, lassan, de kitartóan, ahogy a fák is nőnek. Fogalmam sincs, hogy ezt hogy kell csinálni, de biztos vagyok abban, hogy idővel megtalálom a módját.

****

I have never studied economics or business management things. Well, I had classes that I should have attended during university years, but at the age of 20-something I was not interested in business at all, so I rarely attended these classes, and yes: I cheated on these exams.

My life have changed in 180 degrees since last summer, when I decided to jump into the unknown and turn my long time hobby into a full-time job. In the last approx. 1,5 years that has passed since, I started to feel, that my way of thinking is not 100% suitable for managing my (at the moment) tiny-little company, and I need some structural change. I only had the feeling of wanting something else, but not knowing exactly what.

On 21st August I got a mail from a friend, that a business plan writting course will soon start and the application deadline is on the next day. I quickly wrote the application, and within a month something new has started again: out of the 110 applicants I was selected to participate in this business plan writting course.

The application proccess consisted of writting a motivation letter, and while writting this letter I was forced to think about my business: what I want and what is important for me. By now it is clear for me: managing even a small handmade jewelry business is not a one-woman show, and I need to put together a small team in the near future. This leads to the next big question which is sustainable growth. I would like to find the way of growing in a sustainable way: not only meaning sustainable in the eco sense, but also sustainable for one’s life. Sustainability also means being part of a community, to work together, to help each other. I think this is the only way we can survive both globally and locally.

As of now, sustainability is not a very catchy notion for investors I presume , since it – also – means slower growth. But I do believe that sustainability, sustainable growth and economy is what we should head for.

So this is what I want to do: growing in a sustainable way; growing slowly but persistently, just like trees do. I have absolutely no idea how to do it, but I am pretty sure I will find it out by time.

Ezek is érdekelhetnek

Nyaraláskor is őrizd meg a stílusodat!

Praktikus tanácsok nyári ékszer-viseléshez Az év egyik legjobb időszaka ez, amikor egy időre hátrahagyod a hétköznapokat és ünnepelheted az életet! Amikor pakolod a bőröndödet, ne felejtsd otthon a kedvenc ékszereidet sem, hiszen ugyanúgy öltöztet, mint...

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.