Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

A csontvázak előbb-utóbb kiesnek a szekrényből. Nekem 7 év kellett azt hiszem.

Már egy évvel ezelőtt is éreztem, hogy van valaki a szekrényben rajtam kívül, de nem nagyon foglalkoztam vele. Az elmúlt pár hónapban pedig egyre többször integetett kifele a csontváz a hermetikusan elzártnak hitt szekrényéből, mígnem pár héttel ezelőtt végigzokogtam egy pszichológiai témájú előadást. A fájást, az ürességet pont ugyanolyan erősen éreztem, mint 7 éve. És most is.

7 évvel ezelőtt egy ideig úgy tűnt, hogy csökken az erőssége és meg is szűnik, majd többnyire hallgatott 6 évig. De tavaly eszembe jutott, hogy mi is történt valójában. Belefáradtam a sírásba, az önsajnálatba és elegem volt már: azt kívántam, hogy zárja el egy nagy bronz ajtó a Somát és az emlékeket. És így is lett: ajtó becsukódott, én egy idő után jobban lettem, emlékek és érzések bent maradtak, elzárva.

Azt hiszem, most már akarok emlékezni, de nem tudom hogyan. És igazából félek is emlékezni. Félek emlékezni arra, hogy igazából mi nem voltunk jó páros, hogy akkor túl fiatal voltam hozzá. Hogy igazából egymás mellett éltünk, és a mai Judit mennyivel másképp csinált volna mindent. Hogy mennyire ragaszkodtam. Hogy mennyire féltem, amikor az utolsó éjjelén kihányta a kólát, és el akart küldeni, mert tudta, hogy nem szeretem látni a hányást. Hogy mennyire elhittem, hogy meggyógyul. Hogy komolyan csodálkoztam, amikor a halála után másnap felkelt a Nap. Hogy azt hittem, hogy most mindennek vége. Hogy csak egyszer sírtam el magam a kórházban őelőtte. Hogy hogyan rángott a májkómában. Hogy azt mondta, hogy gyerekeket szeretne, én meg mondtam, hogy majd kicsit később. Hogy 3 hónap alatt 20 kg-t fogyott.

És közben másfél-két évig rettegtem: hol a létbiznytalanság miatt, hol a bezárkózása miatt, hol azért, hogy nem kívánom, hol pedig azért, mert nem engem akar.
Nem tudom, hogy ez segít-e. Valahogy rendesen, megbékélve – nem tagadva – kellene szakítanunk. De hogy lehet egy halottal?

Ezek is érdekelhetnek

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Akinek van mit megköszönni

Közeleg az év vége, a ballagások,  pedagógusnap és már érkeznek az első megrendelések hozzám azoktól, akik a kedvenc tanárok munkáját szeretnék megköszönni egy emlékezetes ékszerrel. Ilyenkor nekem is eszembe jutnak azok az oktatók, akik segítettek...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.