Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Retrospektív. A következő dokumentum napra pontosan 10 éve született; az ELTE Szociológia Intézetis felvételi adatlapomhoz kellett csatolni.

1975. október 9-én születtem Budapesten. Anyám belgyógyászként dolgozik a MÁV Rendelő Intézetben, apám pedig vállalkozóként műhímzéssel foglalkozik. Húgom az általános iskola hatodik osztályát végzi.

Középiskolába az Amerikai Alapítványi Iskolába jártam, az ott töltött öt év alatt többször jártam az Egyesült Államokban, Svájcban. 1992-ben egy amatőr színházi társulat tagjaként játszottam egy színdarabban, New Yorkban. 1993-ban három hónapon keresztül egy izraeli kibucban répát és avokádót szüreteltem. Héberül alapfokon, angolul pedig felsőfokon írok és beszélek. 1993-tól négy nyáron át voltam a szarvasi gyerektáborban a 15-18 éves korosztályban csoportvezető, korábban pedig egy angol nyelvi táborban ifivezető. Egy darabig éttermi konyhán és bolti eladóként is dolgoztam.

1995 óta tanulok a JATE-BMI-ben, fotóriporter képzésben veszek részt. Elsősorban egy-egy szakma – mint például a sebész, artista és fodrász – munkafolyamatát fényképezem. Az első év második szemeszterét Londonban töltöttem, ahol baby-sitter voltam és média-, és filmismereteket tanultam egy egyetemi felvételire felkészítő iskolában. A második évtől kezdve alapozó szociológia előadásokat hallgattam, ezek keltették fel az érdeklődésemet. 1997 óta külsősként dolgozom a Népszabadságnál.

Most megrohantak az emlékek. Sokat tanultam a felvételire – sajna közben a másik iskolában épp három tárgyból szigorlatoztam -, de a felvételi előtti napon az akkor “nagy harmadikos” VP, Soma barátja, csupa kedvességből feltette a kérdést, hogy “Na és, mit mondott erről a mi Marxunk?”. Blank. Néztem a fejemből ki, fingom nem volt, hogy miről beszél, de bepánikoltam: basszus, tuti nem vesznek fel, hát erre az egyszerű kérdésre sem tudok válaszolni. Miért, mondott erről egyáltalán valamit Marx?! Ki az a Marx, egyáltalán?! Para.

Aztán majdnem maximális pontszámú felvételit írtam (előttem ülő, későbbi évfolyamtárs HJ kis segítségével) legnagyobb meglepetésemre. A szóbelinél pedig megkérdezték, hogy milyen téma érdekel, én meg az izraeli iskolarendszerről tartottam egy meggyőző kiselőadást úgy, hogy életemben három mondatot beszéltem egy ott élő rokonnal erről. Felvettek.

A suli első napján, első óráján már Galád mellett ültem.

***
Egy órája írtam a fentieket, és azóta törnek fel az emlékek az első évről.

1. Pollack Mihály tér, büfé. CB évfolyamtárssal beszélgetünk a többi évfolyamtársról, majd ő hirtelen kitör: “Itt mindenki olyan öreg! Én is már 20 éves vagyok!”. Néztem egyre kerekedő szemekkel, és nem mertem megmondani, hogy akkor én meg egy matuzsálem, a 23 évemmel.

2. Erdős Café, ismerkedő borozás. “És neked mi volt a kedvenc tárgyad gimnáziumban?” – kérdezett valami ilyesmit HB évfolyamtárs, valamilyen beszélgetés-kezdemény reményében. “Úristen, ha nekem erről kell beszélgetnem, akkor inkább elmegyek” gondoltam, és elmentem. Így jól nem ismerkedtem meg akkor az évfolyamtársaimmal. Totál ufónak éreztem magam.

3. Évfolyamkirándulás valami hegyre. Sokan voltunk, Galád biztosan ott volt, CB, LK, HT is biztosan, meg fiúk is, csak már nem emlékszem, hogy kik. Egy nagyon kicsi házikóban volt a szállás, tiszta klausztrofóbia volt. Az estére nem emlékszem, Galád szerint nagyon berúgtunk, de ez a részemről kizárt, mert akkoriban nem igazán tudtam alkoholt fogyasztani. Vagy tán beszívtunk? Erre sem emlékszem. Télleg, mi történt ott? Valami éneklés rémlik.

Mindegy, a lényeg a másnap volt, a hazamenetel. Ugyanis befagyott minden, legalább -20 fok volt és úgy csúszott a hegy, nagyon. Hamar beláttam, hogy ha nem akarom szarrá törni magam, akkor seggen kell, hogy lejöjjek: fogtam a hálózsákom, ráültem és az egész hegyen ennek segítségével leszánkóztam. A zsák kikészült, elszakadt persze, de én a lábujjfagyást leszámítva megúsztam. Szegény CB meg eltörte a karját.

Ezek is érdekelhetnek

Nyaraláskor is őrizd meg a stílusodat!

Praktikus tanácsok nyári ékszer-viseléshez Az év egyik legjobb időszaka ez, amikor egy időre hátrahagyod a hétköznapokat és ünnepelheted az életet! Amikor pakolod a bőröndödet, ne felejtsd otthon a kedvenc ékszereidet sem, hiszen ugyanúgy öltöztet, mint...

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.