Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Tegnap elmentem erre az előadásra: Hol rontottuk el? – beszélgetés Tölgyessy Péterrel (Mi az ami teljesült, és mi az ami nem a rendszerváltás demokratikus, szociális és kulturális ígéretei közül?)

Az előadás közel 3 órás volt, Tölgyessy rengeteget beszélt a rendszerváltó elit/politikiusok közös felelősségéről, a különböző, környező államokban megvalósított rendszerváltási modellekről, az ellentmondásos, mindent azonnal akaró magyar néplelkületről, ennek kulturális és történelmi gyökereiről, okairól.

Természetesen volt szó aktuálpolitikáról is (Gyurcsányon és az SZDSZ-en picit többet gúnyolódott, mint Orbán Vitoron és Dávid Ibolyán, de nem volt vészes): mindez szerintem az előadás 15 százalékát tette ki, de ha nagyon kerekíteni akarok, akkor 20.

Ezek után miről tudósít nekem az inforádió hírlevele? Tölgyessy: “Az SZDSZ-esek szerint Isten adta joguk, hogy mindent jobban tudjanak” A cikk a tipikus példája annak, amikor valamit kiragadnak a környezetéből, és elfelejtik mindezt megemlíteni. Még csak azt sem lehet erre mondani, hogy az SZDSZ-szidásnak van hírértéke, mert ezt bármikor bárki megteszi, nincs benne semmi különös. Mindemellett pedig pont ugyanúgy szidta Gyurcsányt és Orbánt is. Arra akarok kilyukadni, hogy ez a nem korrekt tudósítás: az egész cikk úgy állítja be az eseményt, mintha aktuálpolitika és kormány-szidás lett volna a központjában, pedig nem az volt.
Akkor mostantól hogy higyjek az inforádiónak?

De ez még csak hagyján, nem sokkal később látom, hogy az Index átvette – és címlapos is volt! – az inforadio.hu anyagát, eképp: Tölgyessy: Az MSZP egy magyar csoda.
Más a cím, kicsit rövidebb a cikk, de a mondanivaló nem változott.
Na, ez már tényleg idegesít: az egyik ír egy elfogultat, a másik meg átveszi.

Pedig azért nem lehetetlen feladat korrektebb beszámolót írni egy amúgy tényleg érdekes előadásról. A hvg.hu-nak pl sikerült. (Most tényleg nem azért mondom, mert ott dolgoztam, hanem mert a hírkeresőben ez volt az első találatok egyike.) Tölgyessy a hamis illúziókról és hamis ígéretekről

Sajnos a hvg.hu ezen teljesítményével kisebbségben maradt, mert ha megnézzük a hírkereső találati listáját, akkor a többség az inforadio.hu cikket vette át, és pofozgatta. Szomorú.

Ezek is érdekelhetnek

Nyaraláskor is őrizd meg a stílusodat!

Praktikus tanácsok nyári ékszer-viseléshez Az év egyik legjobb időszaka ez, amikor egy időre hátrahagyod a hétköznapokat és ünnepelheted az életet! Amikor pakolod a bőröndödet, ne felejtsd otthon a kedvenc ékszereidet sem, hiszen ugyanúgy öltöztet, mint...

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.