Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Akinek van mit megköszönni

Közeleg az év vége, a ballagások,  pedagógusnap és már érkeznek az első megrendelések hozzám azoktól, akik a kedvenc tanárok munkáját szeretnék megköszönni egy emlékezetes ékszerrel. Ilyenkor nekem is eszembe jutnak azok az oktatók, akik segítettek abban, hogy ma az lehessek, aki vagyok.

Az első ilyen meghatározó személy az életemben Ari néni, a matektanár volt.

Tizenéves voltam és én is azok közé tartoztam, akik félték-utálták a matematikát. Szívesen megúsztam volna a tanulást, de Ari néni szigorúan számon kérte mindazt, amit tanított, Mivel a tárgy nem volt az erősségem, viszont a felvételin nem akartam rosszul teljesíteni, a szüleim különórára küldtek Ari nénihez. Próbáltam én megtanulni a matematikát, de mérsékelt sikerrel.

Egy alkalommal egy példát kellett megoldani, valami olyasmi volt a lényeg, hogy adott egy medence, ahova ennyi és ennyi víz folyik, de a túlfolyón ennek egy része távozik: pontosan az a feladattípus volt, amit szívből gyűlöltem. És akkor Ari néni addig ült velem a feladvány felett, míg meg nem értettem azt. Onnantól már gyerekjáték volt az egész.

Sikeresen vizsgáztam, felvettek a középiskolába, de nem ez az egy feladat volt, ami előre lendített, hanem az a felismerés, amit Ari néni akkor átadott nekem: a tanulás sokkal könnyebbé válik, ha egy elénk kerülő feladatot nem megoldani akarunk, hanem megérteni.

Medencés-lefolyós matek példát ezer éve nem kellett megoldanom, de az életem során számtalanszor segített Ari néni tanítása, hogy a világot vagy az adott problémát először megérteni kell, utána már könnyen boldogul vele az ember.

Egy jó tanár a kötelező tananyag leadásánál sokkal többet tesz: képes meghatározni diákja érdeklődését, gondolkodását. Ma is hálás vagyok Ari néninek, ez az ékszer a megértésről mesél: 

Ha neked is van olyan pedagógus az életedben, vagy a gyermeked életében, akinek köszönetet mondanál, nézz körül itt!

tanár_ajandek3

Ezek is érdekelhetnek

Nyaraláskor is őrizd meg a stílusodat!

Praktikus tanácsok nyári ékszer-viseléshez Az év egyik legjobb időszaka ez, amikor egy időre hátrahagyod a hétköznapokat és ünnepelheted az életet! Amikor pakolod a bőröndödet, ne felejtsd otthon a kedvenc ékszereidet sem, hiszen ugyanúgy öltöztet, mint...

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.