Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Hello Etsy: Inspirálva / Hello Etsy: Being inspired

courage

Scroll down for the English part!

Két napot töltöttem a Hello Etsy konferencián,és csak most értettem meg, hogy milyen egy igazán támogató, inspiráló közegben létezni. Hát jó.

Már a tematika, a témaválasztás feltöltött – a (kreatív) kisvállalkozások és a fenntarthatóság -, noha összességében valamivel praktikusabb mondandóra vágytam. Kisebb adagokban ez is megvolt, ám amivel többet adott ez a hétvége az az idea. Egy újfajta létezés, eszme, életforma ideája, ami maga a fenntarthatóság. A fenntarthatóság alatt most nem feltétlen a szelektív hulladékgyűjtést, napelemeket, kevesebb autót és fújós dezodort kell érteni – noha ezek mind a részei – hanem egy fenntarthatóbb életet az egyén és a közösség számára.  E fenntarthatóbb élet alapvető része a helyi kisvállalkozó, a helyi erőforrások, a lokális és globális közösség, aminek része a tudás megosztása.

Ezen a ponton kezdett összeállni bennem a kép igazán: nem feltétlenül kell széndioxid-kvótákat számolnom, vagy a balkonon biomasszát csinálnom; a helyi kisvállalkozások a helyi erőforrásokra és a közösségre támaszkodva maguk teremtik meg a fenntarthatóbb életet – elméletben.

Számomra ez volt a lényeg: erőt adott és inspirált arra, hogy amikor kicsit nehezebb, akkor is elő tudjam venni a bátorság-érmémet.

A Brüsszel-Berlin utazás berlini részéről holnap, a 2. részeben számolok be, amit majd a 3. rész követ a brüsszeli részletekkel. A konferencia képeit pedig alább lehet nézegetni.

***

worksmart

I spent two days at the Hello Etsy summit in Berlin, and it was now when I started to understand that how valuable it is to be in such a supporting and inspiring atmosphere.

I really liked the theme – small businesses and sustainability – though I was longing for something more practical. We got this in smaller portions as well, but what meant more to me is that I got an idea, a notion as well. A new kind of living is the idea of sustainability. Now dont necessarily think of selective garbage collecting, solar power plants, less cars and deodorants, but it is more like a sustainable life for each person and the community.  Ingredients for a more sustainable life are the local small businesses, local resources, and the local and global community, as well ass sharing the knowledge.

At this point I started to get it: I dont really have to count CO2 emission, or make a biomass on my balcony; in theory local small businesses and communities are those who create a more sustainable life.

This was the most important message for me: it gives me strength and inspiration to look at my courage-coin in harder times.

You can read more about my Brussels-Berlin journey’s Berlin part tomorrow in part 2, and afterwards more about the Brussels part in part 3. And at last: here are some photos from the summit.

Hello Etsy az ewerk épületében / Hello Etsy at ewerk

hello etsy summit in berlin

Baráti arcok: Minna (Karuski) és Rhiannon (starrybluesky) / Friendly faces: Minna (Karuski) and Rhiannon (starrybluesky)

hello etsy summit in berlin

Az étkező / The buffet

hello etsy summit in berlin

hello etsy summit in berlin

Stephanie (Petitplat) sorban áll / Stephanie (petitplat) is queuing

hello etsy summit in berlin

Mégtöbb barát: Mitsy (Artmind) és Marta (Martice) / More friends: Mitsy (Artmind) and Marta (Martice)

hello etsy summit in berlin

Az ewerk egy erőmű volt, ez pedig az irányító központja / Ewerk was a power plant, and this was the control room

hello etsy summit in berlin

hello etsy summit in berlin

Ezek is érdekelhetnek

Nyaraláskor is őrizd meg a stílusodat!

Praktikus tanácsok nyári ékszer-viseléshez Az év egyik legjobb időszaka ez, amikor egy időre hátrahagyod a hétköznapokat és ünnepelheted az életet! Amikor pakolod a bőröndödet, ne felejtsd otthon a kedvenc ékszereidet sem, hiszen ugyanúgy öltöztet, mint...

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.