Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Woody kollekció: hogyan is készült? / Woody collection: how as it designed?

woody collection designing proccess

1. formák / forms

(Scroll down for English text.)

Amikor januárban kitaláltam, hogy mintásra nyomtatott fa ékszereket szeretnék (pontosabban alkatrészeket), akkor még nem tudtam mi vár rám és a megvalósításban segédkező  Csipkedesign-ra. A végeredmény képe – a Woody kollekció – már akkor ott lebegett a szemem előtt, de hogy hogyan jutok oda, arról fogalmam sem volt. Többnyire így van ez velem: kitalálok valamit, hogy az jó lenne, és út közben derül ki a megoldás (de olyan is van, hogy nem derül ki).

1. Az odáig egyszerű volt, hogy formák kellenek. Nem gond, az menni fog: ezzel a fázissal viszonylag gyorsan megvoltunk. Amikor a formákat kivágtuk, akkor persze kiderült, hogy az egyik túl vastag, a másik kicsi, a harmadik túl szúrós, szóval további két körön keresztül finomhangoltuk a formákat. (Fenti kép.) A folyamat további lépései az alábbi képek felett olvashatóak az angol nyelvű bevezető után.

****

When I thought of using printed wood as jewelry, I did not have the slightest idea of what is in front of me and Csipkedesign, who helped in realising the project. I only had in mind the result – what we call Woody collection now -, but I did not know how can I achieve it. Usually I work like this, I  think of something that I do not know how to realize, and the solution comes along the way (well, sometimes it doesnt).

1. This time the start was simple: I  needed forms. OK, it seemed a piece of cake, designing the forms went quickly. After the first cut (picture above) we ralized that one of the forms is too thick, the other one is too small, and the third one is not ergonomical, so we needed two more cutting rounds to fine tune the forms.

The next steps of the proccess are above each photo along tith the Hungarian text.

2. Milyen színűek legyenek a minták? Hirtelen azzal szembesültem, hogy kismillió gyönyörű színkombináció van és egy napig játszottam a színpaletta keverő programocskával. Végül a facebook-os szavazás döntött, ami egybeesett az én preferenciámmal is.

What colors scheme I should use? Suddenly I realized that there are billions of beautiful color combinations, so I was playing with a color palette generator for a day. Later you helped me on my FB page.

színpaletta

3. Színek után a minta. Legelőször is inspirációkat gyűjtöttem: itt láthatóak a pinterest oldalamon. Azt tudtam, hogy háromszöges mintát is szeretnék: újabb egy nap alatt leporoltam a programismereteimet, és összehoztam néhány háromszöget.

After the colors: patterns. I collected inspiration as a first step, you can see them on my pinterest board. I knew that  I want triangle patterns, so it took my a day to refresh my programming skills and draw a few triangles.

illustrator

4. Virágos minta. Szintén dilemma következett: szabályos vagy amorf virág legyen? Mindkettő vonzott, de nem tudtam dönteni, így az újabb egy napos rajzolgatás után megint FB-szavazás következett. A virágok végül döntetlenre álltak, így az amorfot választottam, mert inkább a tökéletlenséghez húz a szívem.

Floral pattern. Another dilemma: orderly or irregular flower? Both attracted me, but I could not decide, so you voted again on my FB page. In the end both flowers got the same amount of votes, so I decided to take the irregular, because I prefer imperfection.

floral forms

5. Majdnem a tervezési szakasz vége: melyik színkombináció legyen? Újabb szavazás, de ezúttal a szavazatok ellen döntöttem, mivel azt elfelejtettem megmutatni, hogy nagy tömegben másképp hat egy minta, mint ha csak egy elemét látja az ember.

Almost the end: which color combo? Another (final) vote, but this time I decided against the votes, because I forgot to show you how the patterns looks if multiplied – it is much different from how it looks as a single element.

tervezési folyamat vadjutka woody kollekció

6. Kivitelezés. Hát igen: egy dolog remek terveket készíteni, más dolog ezeket megvalósítani. Ezer köszönet a Csipkedesign kitartásáért: három hónapba tellett, mire megtaláltuk a legmegfelelőbb megoldásokat.

Realization. Well, it is one thing to design, but another thing to realize them. I am really thankful for Csipkedesign for their persistence: it took 3 months to figure out the optimal solutions.

teszt / test

Ezek is érdekelhetnek

Nyaraláskor is őrizd meg a stílusodat!

Praktikus tanácsok nyári ékszer-viseléshez Az év egyik legjobb időszaka ez, amikor egy időre hátrahagyod a hétköznapokat és ünnepelheted az életet! Amikor pakolod a bőröndödet, ne felejtsd otthon a kedvenc ékszereidet sem, hiszen ugyanúgy öltöztet, mint...

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.