Cuki nyuszis ékszerek a Design Passage vásáron szombaton

nyuszis nyaklánc és fülbevaló

Szombaton ismét Design Passage vásár, amire sok szép tavaszi ékszerrel készülök, köztük ezekkel a cuki (húsvéti) nyuszis láncokkal és fülbevalókkal. A nyuszik sajnos csak korlátozott példányszámban állnak rendelkezésre, ezért aki szeretne, az jöjjön, illetve jelezze!

Mikor? 2014. április 12. szombat, 11-19 óra közt
Hol? Central Passage – új Gödör Klub,1061 Budapest, Király u. 8-10.

design passage vásár

+ Tovább olvasom / + Read more

15% kedvezmény a hírlevélfeliratkozóknak / 15% discount for subscribing for my newsletter

hírlevél feliratkozás / e-mail subscription

Nemsokára nagy változások következnek be a Vadjutka design ékszerek háza táján. Ezekről igyekszem mindenkit időben értesíteni az összes létező fórumon, de a legkönnyebb e-mailben (azaz hírlevélben) megtenni ezt. Szeretnélek ezért ösztönözni Titeket egy kicsit a feliratkozásra:  amennyiben 2014. április 30-ig feliratkozol a hírlevelemre, úgy egy egyszer felhasználható 15% engedményre jogosító kupont kapsz, melyet 2014. május 30-ig lehet felhasználni az online boltomban, valamint a budapesti boltomban. (A hírleveles kedvezmény más kedvezménnyel nem vonható össze.) Tehát akkor itt tudsz feliratkozni a hírlevelemre.

****

Big changes are approaching in the life of Vadjutka Design Jewelry. I will inform everyone about these changes on time on every communication surface I know, but the easiest way to communicate is still the e-mail (in the form of newsletters). I would like to invite you all to subscribe to my newsletter: those who do this until 30th April, will get a 15% discount coupon to my etsy shop, that can be used until 30th May. So, here you go: you can subscribe to my newsletter by clicking here!

+ Tovább olvasom / + Read more

Inspiráció: bolti dekoráció / Inspiration: shop decoration

wall decoration

forrás / source

Néhányan már tudják: nemsokára költözik a boltműhelyem. Az új helyszín új elrendezést kíván, nem beszélve új dekorációról. Kitűnő alkalom egy kis inspiráció után nézni! Nektek melyik tetszik a legjobban?

***

Some of you may know: my studioshop is moving soon. The new studio requires some new furniture and new decoration of course. This gives a perfect reason for searching for inspiration. Which photo do you like the best?

jewelry shop decoration

forrás / source

ékszerbolt dekoráció

forrás / source

jewelry display

forrás / source

shop interior

forrás / source

bolt dekoráció

forrás / source

handmade shop decor

forrás / source

wall decor

forrás / source

display idea

forrás / source

létra polc

forrás / source

+ Tovább olvasom / + Read more

Új nyakláncok és fülbevalók tavaszra / New earrings and necklaces for spring

madaras fülbevaló vadjutka

Úgy tűnik, hogy elindultam a klasszicizálódás útján: egyre inkább tetszenek a letisztult, geometrikus formák. Azért nem kell megijedni: a színek és a madárkák maradnak. Ha tetszenek az újdonságok, akkor a webshopban találjátok őket, vagy a Madách téri boltomban.

*****

It seems, that I start to become a bit classy: simple, geometric forms started to attract me. But dont panic: colors and birds are staying with me for a while! If you like these new jewelries, you can find them in my etsy shop.

bird and geometry earrings

madár fülbevaló karikával

pink hoop earrings

kék karikás fülbevaló

maple leaf necklace

juharleveles nyaklánc vadjutka

maple leaf necklace with flower

design ékszer nyaklánc vadjutka

design jewelry vadjutka

+ Tovább olvasom / + Read more

Új design bolt magyar tervezőknek: Aron Design Store a Mammut 1-ben

aron design store budapest mammut 1.

Új és eléggé úttörő kezdeményezés indult pár hete: az Mammut 1-ben lévő Aron Design Store magyar tervezők termékeit kezdte el forgalmazni. Magyar design termékek eddig nem igazán jelentek meg plázákban (és arról már volt is vita, hogy vajon oda valóak-e) a Link Designteret leszámítva az Árkádban.  Az Aron Design Store-ban azonban március eleje óta több mint harminc tervező ruháit, táskáit, babáit, lakberendezési tárgyait és ékszereit lehet megtalálni. Ebben a kezdeményezésben nemcsak az az érdekes, hogy a helyszíne egy pláza, hanem az, hogy Budán van! Buda ugyanis nem bővelkedik izgalmas design / kézműves boltokban. Úgyhogy budaiak figyelem: márciustól rengeteg magyar design / kézműves cucc egy helyen a Mammut 1-ben az Aron Design Store-ban (első emelet)! Alább néhány kép ízelítőnek, de a boltban ennél sokkal több dolog van.

magyar tervezők bolt a mammutban

Artista táskák

artista táskák a mammutban

Imecs Kata nyuszis vattazsákjai

imecs kata aron design store

Vadjutka ékszerek ;-)

vadjutka design ékszer aron design store mammut 1

Freshka babák

freshka játékok a mammutban

Evuska párnák

evuska pillows aron design store

A Medence csoport táskái

medence csoport táskák aron design store

Paper Up vázák és tartók

paper up mammut 1 aron design store

+ Tovább olvasom / + Read more

Kifutó ékszerek: 20-30% kedvezménnyel / Jewelry outlet with 20-30% discount

kifutó ékszerek vadjutka

Eljött az ideje a tavaszi nagytakarításnak: KIFUTÓ sorba került sok-sok ékszer! Ez azt jelenti, hogy 20-30%-os kedvezménnyel vásárolhatjátok meg őket, amíg a készlet tart.

Az online boltban itt tudjátok megnézni a Kifutó kínálatát, valamint a boltban is megtalálhatjátok mindezt…sőt.

***

Time for some spring cleaning! Quite a few of my jewelry landed in the OUTLET section of my shop, meaning that you can buy them with a 20-30% discount. Check them out here, in my etsy shop!

+ Tovább olvasom / + Read more

Új ezüst nyaklánc: Éjszakai hajókázás / New sterling silver necklace: Night sailing

sailing in the night sterling silver necklace

Pénteken sikerült befejeznem Jermakov Kati workshopján ezt a láncot. Az az érdekes ebben, hogy sokszor voltam már vitorlázni, éjszaka is, de valahogy nem sikerült igazán elkapnom a lelkesedést e sport iránt. Az elmúlt években viszont egyáltalán nem voltam vitorlázni, és úgy tűnik egy kicsit elkezdett hiányozni az éjszakai nyugodt ringás  a tengeren. Alább néhány kép a medál születésének körülményeiről.

***

On Friday I managed to finish this necklace on Kati’s workshop. What makes it interesting is, that though I have been to sailing excursions a number of times, I never managed to fall in love with this sport. I havent been to such advenures in the last couple of years, and it seems that I started to miss the relaxed feeling of being on the sea in the night. Here are some photos about the birth of this sailing necklace.

Az éjszakai ég plexiből készül / The night sky is made of plexi

éjszakai hajókázás ezüst nyaklánc vadjutka

A hajó: ezüst / The ship is made of sterling silver

hajó medál / sailing ship pendant

Ismerkedés az 1 mm nagyságú cirkon kővel / Trying to be friends with the 1 millimeter size zircon gemstone

cirkónia / zircon

Mindjárt kész: az icipici foglalat is a helyén / Almost ready: the tiny setting for the tiny stone is on its place

vadjutka ezüst ékszer / vadjutka sterling silver jewelry

Elkészült az Éjszakai hajózás medál / The Night Sailing pendant is ready

hajó a tengeren nyaklánc

ship on the sea necklace

+ Tovább olvasom / + Read more

Minden Vadjutka ékszer mellé egy finom tea-kupon jár!

tea is always a good idea

Van egy jó hírem: isteni teákat is kaphattok tőlem (persze csak közvetetten)!

“Teás” Andrással – akit a WAMP-ot látogatók ismerhetnek-, az Easytea.hu oldal tulajdonosával összebeszéltünk. Mivel nagyon szeretem a teáit, ezért arra gondoltunk, hogy osszuk meg ezt az örömöt másokkal is, s ennek a formája kupon lett. Aki tehát 2014. április 30-ig nálam vásárol ékszert, az kap az ő teaboltjába egy 500 ft értékű kupont (=majdnem egy kis zacskó tea), és fordítva: aki nála vásárol teát, az hozzám kap egy 10%-os kupont. Alább egy kis ízelítő a teáiból: az én kedvenceim.

Gisele: illatos-gyümölcsös zöld te

easytea.hu

Gyümölcsbomba: tényleg az!

easytea.hu

+ Tovább olvasom / + Read more

Ékszerek 30% százalék engedménnyel a Design Passage vásáron

design passage 2014 március

Eljött az első tavaszi vásár ideje: ezúttal a Design Passage-on találkozunk 2014. március 8-án, szombaton!

A tavasz érkezése és a nőnap okán aznap a kifutó ékszereket 30%-os engedménnyel fogom adni: szóval megéri kikukkantani! Gyertek, aznap igazi kora tavaszi idő lesz (a mai meteorológia szerint).

Mikor? 2014. március 8., szombat 11-19 óra közt

Hol? Central Passage – új Gödör Klub,1061 Budapest, Király u. 8-10

+ Tovább olvasom / + Read more

Csodacsomag: megvan a nyertes!

goody bag game / csoda csomag játék

Egy hetes játék után megvan a Csodacsomag játék (fent látható “bőségkosár”) nyertese!  A Csodacsomagban a következő dolgok vannak: párnahuzat Lamoppe-tól, füzet Noto-tól, kitűző Schall Esztertől, képeslapok Róth Anikótól, hímzett erszény Meilinger Zitától, porcelán pohár Lantos Judittól, kistáska Buttondoll Design-tól és egy ékszerfa tőlem (Vadjutkától).

Aki pedig mindezt megnyerte: a 455-ös rajtszámú versenyző, aki nem más mint: Szente-Varga Anita!

Gratulálunk!

+ Tovább olvasom / + Read more

Csodacsomag: játék egy nagy és izgalmas csomagért 8. rész

csodacsomag

Mi ez a Csodacsomag? A Csodacsomag 7 tervező portékáját tartalmazza, több mint 20 ezer forint értékben. Ezt a csomagot a játék végén egyetlenegy ember nyeri meg, szóval érdemes érte játszani. (A Csodacsomag játék első, bevezető és magyarázó bejegyzését itt lehet elolvasni.)

A játék nagyon egyszerű lesz: a mai, elsőnek nevezett bemelegítő rész után (részletek alább) minden nap láttok majd egy fényképrészletet itt, a blogomon. A feladat: a felsorolt három lehetőség közül kitalálni, hogy kinek a terméke van a képen, és a választ bepötyögni az aznapi táblázatba. (Figyelem! Néha trükkös kérdés is lesz!) A helyes választ adókat minden este összesítem és a játék legvégén (azaz március 4-én) sorsolom ki a nyertest közülük. Mindenki játszhat minden nap, és ez azt is jelenti, hogy érdemes minden nap játszani, mert akkor hétszer akkora az esély a nyerésre! A helyes megfejtés mindig a másnapi bejegyzésben lesz látható.

Akkor tehát a mai kérdés: kinek a portékáját rejti a fent látható képrészlet?

1) Horváth Mónika (Manka) – kattints, hátha rejt egy kis segítséget

2) Rofusz Kinga – kattints, hátha rejt egy kis segítséget

3) Schall Eszter - kattints, hátha rejt egy kis segítséget

A válaszokat IDE KATTINTVA tudjátok megadni. Figyelem: csak a megadott linken bepötyögött válaszokat tudom elfogadni, a blogkommenteket nem. Akkor tehát hajrá: hétfő estig van időtök a válaszra, kedd reggel pedig jön a KÖZÖS SORSOLÁS!

Az előző kör helyes megfejtése pedig: a képen egy csomag Róth Anikó képeslapot láthattatok!

rothaniko

+ Tovább olvasom / + Read more

Csodacsomag: játék egy nagy és izgalmas csomagért 7. rész

goody bag

Mi ez a Csodacsomag? A Csodacsomag 7 tervező portékáját tartalmazza, több mint 20 ezer forint értékben. Ezt a csomagot a játék végén egyetlenegy ember nyeri meg, szóval érdemes érte játszani. (A Csodacsomag játék első, bevezető és magyarázó bejegyzését itt lehet elolvasni.)

A játék nagyon egyszerű lesz: a mai, elsőnek nevezett bemelegítő rész után (részletek alább) minden nap láttok majd egy fényképrészletet itt, a blogomon. A feladat: a felsorolt három lehetőség közül kitalálni, hogy kinek a terméke van a képen, és a választ bepötyögni az aznapi táblázatba. (Figyelem! Néha trükkös kérdés is lesz!) A helyes választ adókat minden este összesítem és a játék legvégén (azaz március 4-én) sorsolom ki a nyertest közülük. Mindenki játszhat minden nap, és ez azt is jelenti, hogy érdemes minden nap játszani, mert akkor hétszer akkora az esély a nyerésre! A helyes megfejtés mindig a másnapi bejegyzésben lesz látható.

Akkor tehát a mai kérdés: kinek a portékáját rejti a fent látható képrészlet?

1) Róth Anikó – kattints, hátha rejt egy kis segítséget

2) Schall Eszter – kattints, hátha rejt egy kis segítséget

3) Agócs Írisz - kattints, hátha rejt egy kis segítséget

A válaszokat IDE KATTINTVA tudjátok megadni. Figyelem: csak a megadott linken bepötyögött válaszokat tudom elfogadni, a blogkommenteket nem. Akkor tehát hajrá: vasárnap estig van időtök a válaszra, holnap reggel pedig jön a következő kör!

Az előző kör helyes megfejtése pedig: a képen egy Buttondoll Design táskát láthattatok!

buttondoll design

+ Tovább olvasom / + Read more

Csodacsomag: játék egy nagy és izgalmas csomagért 6. rész

csodacsomag

Mi ez a Csodacsomag? A Csodacsomag 7 tervező portékáját tartalmazza, több mint 20 ezer forint értékben. Ezt a csomagot a játék végén egyetlenegy ember nyeri meg, szóval érdemes érte játszani. (A Csodacsomag játék első, bevezető és magyarázó bejegyzését itt lehet elolvasni.)

A játék nagyon egyszerű lesz: a mai, elsőnek nevezett bemelegítő rész után (részletek alább) minden nap láttok majd egy fényképrészletet itt, a blogomon. A feladat: a felsorolt három lehetőség közül kitalálni, hogy kinek a terméke van a képen, és a választ bepötyögni az aznapi táblázatba. (Figyelem! Néha trükkös kérdés is lesz!) A helyes választ adókat minden este összesítem és a játék legvégén (azaz március 4-én) sorsolom ki a nyertest közülük. Mindenki játszhat minden nap, és ez azt is jelenti, hogy érdemes minden nap játszani, mert akkor hétszer akkora az esély a nyerésre! A helyes megfejtés mindig a másnapi bejegyzésben lesz látható.

Akkor tehát a mai kérdés: kinek a portékáját rejti a fent látható képrészlet?

1) Buttondoll Design – kattints, hátha rejt egy kis segítséget

2) Suzyartbag - kattints, hátha rejt egy kis segítséget

3) Meilinger Zita - kattints, hátha rejt egy kis segítséget

A válaszokat IDE KATTINTVA tudjátok megadni. Figyelem: csak a megadott linken bepötyögött válaszokat tudom elfogadni, a blogkommenteket nem. Akkor tehát hajrá: szombat estig van időtök a válaszra, holnap reggel pedig jön a következő kör!

Az előző kör helyes megfejtése pedig: a képen egy Lantos Judit porcelán poharat láthattatok!

lantosjudit

+ Tovább olvasom / + Read more

Csodacsomag: játék egy nagy és izgalmas csomagért 5. rész

csodacsomag játék

Mi ez a Csodacsomag? A Csodacsomag 7 tervező portékáját tartalmazza, több mint 20 ezer forint értékben. Ezt a csomagot a játék végén egyetlenegy ember nyeri meg, szóval érdemes érte játszani. (A Csodacsomag játék első, bevezető és magyarázó bejegyzését itt lehet elolvasni.)

A játék nagyon egyszerű lesz: a mai, elsőnek nevezett bemelegítő rész után (részletek alább) minden nap láttok majd egy fényképrészletet itt, a blogomon. A feladat: a felsorolt három lehetőség közül kitalálni, hogy kinek a terméke van a képen, és a választ bepötyögni az aznapi táblázatba. (Figyelem! Néha trükkös kérdés is lesz!) A helyes választ adókat minden este összesítem és a játék legvégén (azaz március 4-én) sorsolom ki a nyertest közülük. Mindenki játszhat minden nap, és ez azt is jelenti, hogy érdemes minden nap játszani, mert akkor hétszer akkora az esély a nyerésre! A helyes megfejtés mindig a másnapi bejegyzésben lesz látható.

Akkor tehát a mai kérdés: kinek a portékáját rejti a fent látható képrészlet?

1) Botanika – kattints, hátha rejt egy kis segítséget

2) Lantos Judit – kattints, hátha rejt egy kis segítséget

3)  Konda Brigi - kattints, hátha rejt egy kis segítséget

A válaszokat IDE KATTINTVA tudjátok megadni. Figyelem: csak a megadott linken bepötyögött válaszokat tudom elfogadni, a blogkommenteket nem. Akkor tehát hajrá: péntek estig van időtök a válaszra, holnap reggel pedig jön a következő kör!

Az előző kör helyes megfejtése pedig: a képen egy Meilinger Zita erszényt láthattatok!

meilingerzita

+ Tovább olvasom / + Read more

Csodacsomag: játék egy nagy és izgalmas csomagért 4. rész

csodacsomag

Mi ez a Csodacsomag? A Csodacsomag 7 tervező portékáját tartalmazza, több mint 20 ezer forint értékben. Ezt a csomagot a játék végén egyetlenegy ember nyeri meg, szóval érdemes érte játszani. (A Csodacsomag játék első, bevezető és magyarázó bejegyzését itt lehet elolvasni.)

A játék nagyon egyszerű lesz: a mai, elsőnek nevezett bemelegítő rész után (részletek alább) minden nap láttok majd egy fényképrészletet itt, a blogomon. A feladat: a felsorolt három lehetőség közül kitalálni, hogy kinek a terméke van a képen, és a választ bepötyögni az aznapi táblázatba. (Figyelem! Néha trükkös kérdés is lesz!) A helyes választ adókat minden este összesítem és a játék legvégén (azaz március 4-én) sorsolom ki a nyertest közülük. Mindenki játszhat minden nap, és ez azt is jelenti, hogy érdemes minden nap játszani, mert akkor hétszer akkora az esély a nyerésre! A helyes megfejtés mindig a másnapi bejegyzésben lesz látható.

Akkor tehát a mai kérdés: kinek a portékáját rejti a fent látható képrészlet?

1) Feyer Zsuzsa – kattints, hátha rejt egy kis segítséget

2) Pistolpete - kattints, hátha rejt egy kis segítséget

3) Meilinger Zita – kattints, hátha rejt egy kis segítséget

A válaszokat IDE KATTINTVA tudjátok megadni. Figyelem: csak a megadott linken bepötyögött válaszokat tudom elfogadni, a blogkommenteket nem. Akkor tehát hajrá: csütörtök estig van időtök a válaszra, holnap reggel pedig jön a következő kör!

Az előző kör helyes megfejtése pedig: a képen egy Lamoppe párnahuzatot láthattatok!

lamoppe

+ Tovább olvasom / + Read more

Csodacsomag: játék egy nagy és izgalmas csomagért 3. rész

csodacsomag

Mi ez a Csodacsomag? A Csodacsomag 7 tervező portékáját tartalmazza, több mint 20 ezer forint értékben. Ezt a csomagot a játék végén egyetlenegy ember nyeri meg, szóval érdemes érte játszani. (A Csodacsomag játék első, bevezető és magyarázó bejegyzését itt lehet elolvasni.)

A játék nagyon egyszerű lesz: a mai, elsőnek nevezett bemelegítő rész után (részletek alább) minden nap láttok majd egy fényképrészletet itt, a blogomon. A feladat: a felsorolt három lehetőség közül kitalálni, hogy kinek a terméke van a képen, és a választ bepötyögni az aznapi táblázatba. (Figyelem! Néha trükkös kérdés is lesz!) A helyes választ adókat minden este összesítem és a játék legvégén (azaz március 4-én) sorsolom ki a nyertest közülük. Mindenki játszhat minden nap, és ez azt is jelenti, hogy érdemes minden nap játszani, mert akkor hétszer akkora az esély a nyerésre! A helyes megfejtés mindig a másnapi bejegyzésben lesz látható.

Akkor tehát a mai kérdés: kinek a portékáját rejti a fent látható képrészlet?

1)  hang’on’you- kattints, hátha rejt egy kis segítséget

2) Lamoppe - kattints, hátha rejt egy kis segítséget

3) Buttondoll design – kattints, hátha rejt egy kis segítséget

A válaszokat IDE KATTINTVA tudjátok megadni. Figyelem: csak a megadott linken bepötyögött válaszokat tudom elfogadni, a blogkommenteket nem. Akkor tehát hajrá: szerda estig van időtök a válaszra, holnap reggel pedig jön a következő kör!

Az előző kör helyes megfejtése pedig: a képen egy  Noto noteszt láthattatok!

noto notebook

+ Tovább olvasom / + Read more

Csodacsomag: játék egy nagy és izgalmas csomagért 2. rész

csodacsomag 2.

Mi ez a Csodacsomag? A Csodacsomag  7 tervező portékáját tartalmazza, több mint 20 ezer forint értékben. Ezt a csomagot a játék végén egyetlenegy ember nyeri meg, szóval érdemes érte játszani. (A Csodacsomag játék első, bevezető és magyarázó bejegyzését itt lehet elolvasni.)

A játék nagyon egyszerű lesz: a mai, elsőnek nevezett bemelegítő rész után (részletek alább) minden nap láttok majd egy fényképrészletet itt, a blogomon. A feladat: a felsorolt három lehetőség közül kitalálni, hogy kinek a terméke van a képen, és a választ bepötyögni az aznapi táblázatba. (Figyelem! Néha trükkös kérdés is lesz!) A helyes választ adókat minden este összesítem és a játék legvégén (azaz március 4-én) sorsolom ki a nyertest közülük. Mindenki játszhat minden nap, és ez azt is jelenti, hogy érdemes minden nap játszani, mert akkor hétszer akkora az esély a nyerésre! A helyes megfejtés mindig a másnapi bejegyzésben lesz látható.

Akkor tehát a mai kérdés: kinek a portékáját rejti a fent látható képrészlet?

1) Róth Anikó – kattints, hátha rejt egy kis segítséget

2) Noto - kattints, hátha rejt egy kis segítséget

3) Csipkedesign - kattints, hátha rejt egy kis segítséget

A válaszokat IDE KATTINTVA tudjátok megadni. Figyelem: csak a megadott linken bepötyögött válaszokat tudom elfogadni, a blogkommenteket nem. Akkor tehát hajrá: kedd estig van időtök a válaszra, kedd reggel pedig jön a következő kör!

Az előző kör helyes megfejtése pedig: az ékszerfa 2012. szeptemberében debütált!

+ Tovább olvasom / + Read more

Csodacsomag: játék egy nagy és izgalmas csomagért 1. rész

goody bag game / csoda csomag játék

Olyan népszerű volt a tavalyi Ki-kicsoda játék, hogy gondoltam: legyen megint valamilyen izgalmas játék, amivel a tavaszra várakozási időt eltöltjük. Néhányan ismét összefogtunk és egy újfajta játékot eszeltünk ki Nektek: a Csodacsomag játékot, amely mától egészen március 2-ig tart.

Mi ez a Csodacsomag? A Csodacsomag a fenti képen látható: 7 tervező portékáját tartalmazza, több mint 20 ezer forint értékben. Ezt a csomagot a játék végén egyetlenegy ember nyeri meg, szóval érdemes érte játszani. A Csodacsomagban a következő dolgok vannak: párnahuzat Lamoppe-tól, füzet Noto-tól, kitűző Schall Esztertől, képeslapok Róth Anikótól, hímzett erszény Meilinger Zitától, porcelán pohár Lantos Judittól, kistáska Buttondoll Design-tól és egy ékszerfa tőlem (Vadjutkától).

A játék nagyon egyszerű lesz: a mai, elsőnek nevezett bemelegítő rész után (részletek alább) minden nap láttok majd egy fényképrészletet itt, a blogomon. A feladat: a felsorolt három lehetőség közül kitalálni, hogy kinek a terméke van a képen, és a választ bepötyögni az aznapi táblázatba. (Figyelem! Néha trükkös kérdés is lesz!) A helyes választ adókat minden este összesítem és a játék legvégén (azaz március 3-án) sorsolom ki a nyertest közülük. Mindenki játszhat minden nap, és ez azt is jelenti, hogy érdemes minden nap játszani, mert akkor hétszer akkora az esély a nyerésre! A helyes megfejtés mindig a másnapi bejegyzésben lesz látható.

Tehát akkor készen áll mindenki? Jöjjön az első bemelegítő kör!

vadjutka ékszertartó fa

A képen egy ékszertartó fa látható, amit már sokan ismernek és nálam kapható, tehát nem az a kérdés, hogy ez kinek a terméke :-). A játék bemelegítő kérdése az, hogy mikor debütált az ékszerfa?

1) 2012. szeptember

2) 2013. szeptember

3) 2011. szeptember

A válaszokat IDE KATTINTVA tudjátok megadni. Figyelem: csak a megadott linken bepötyögött válaszokat tudom elfogadni, a blogkommenteket nem. Akkor tehát hajrá: hétfő estig van időtök a válaszra, kedd reggel pedig jön a következő kör!

+ Tovább olvasom / + Read more

Werk: esküvői kollekciós fotózás / Werk photos of the wedding jewelry photo shoot

werk fotók

Beállítás tesztelése: Klaudia és Erika, aki aznap rendezőasszisztens lett

Testing: Klaudia and Erika, who was my assistant for that day

(Scroll down for English text.)

A múlt hétvégén megvolt életem első sokszereplős fotózása, és azt kell hogy mondjam: fantasztikus volt. Január közepén kitaláltam, hogy ha már lesz esküvői ékszerkollekcióm, akkor nem ártana pár kép úgy is, hogy menyasszonyokon vannak az ékszerek. Igen, de honnan szerezzek én most menyasszonyokat? Mint oly sokszor már a közösségi média oldotta meg ezt a feladatot is: rövid időn belül 8 “menyasszonyom” is lett, azaz olyan ismerősök, barátok, akik megtartották a menyasszonyi ruhájukat. Modellek tehát gyorsan kerültek, ezután következett a szervezési rész, s ez felülmúlta a legvadabb fantáziálásaimat is. Ahogy közeledett ugyanis a fotózás időpontja, egyre több ember ajánlotta fel a segítségét helyszínre, sminkre, dekorációra és egy sor olyan dologra, amire eredetileg nem gondoltam, de kiderült, hogy nagyon-nagyon jól jöttek. Sőt: a fotózás előtt egy nappal még rendezőasszisztensem is lett, mely igen nagyon sokat jelentett a fotózási forgatagban.

Amikor korábban nézegettem egy-egy modellekkel készült fotózásról a képeket, akkor sosem gondolkodtam azon, hogy mennyi munkával, gondolkodással jár egy ilyen. Nos: a fotózás napján megtudtam. Nyolc modell koordinálása (akik többsége kisgyerekes anyuka), fotózási sorrend kialakítása, az ékszerek beosztása, a beállítások nézegetése és újak kitalálása – csak pár feladat, amit egyidejűleg kellett csinálni. Mit mondjak: fárasztó volt, viszont minden perce megérte. Nemcsak hogy imádom az elkészült képeket, de rengeteget tanultam ezen fél nap alatt. Alább néhány werk fotó a fotózásról, és nemsokára jönnek a képek is!

***

Last week I had my very 1st photo shoot with models, and it was fantastic. In January I thought that it would be great to take some pictures with brides, to introduce my new wedding jewelry collection. But from where van I have a few modeling brides? The answer came from the social media, as usual. Only a few days later I had 8 models: all of them friends who had preserved their wedding dress. The next step was to organise the entire photo shoot: location, photographer, decoration etc., and I got so many help in this, that I was (and still I am) totally overwhelemd. Someone offerd their flat, another someone offered to do the make-up, to give me decoration etc etc. One day before the shooting I even found an assistant (my friend, Erika), who proved to be a big help.

Looking at the final photos of other photo shoots I never imagined how much work it means. I (or we) had to coordinate 8 models (most of them are moms with small kids), make the shooting schedule, pairing the dresses and the jewelry, thinking of new shooting angles – a few of the tasks we had to manage at the same time. But it totally worth: not only I love the outcome, but I learnt a lot. Below you can see a few werk photos, and the final ones are also coming soon!

Zita, a sminkes munkában / Zita, the make up maker is in work

preparations: make up

Várakoznak a ruhák / Dresses are waiting

A helyszín a Csipkedesign főhadiszállása / Location: Csipkedesign’s headquarter

menyasszonyi ruhák

Traccsparti / Chatting

brides waiting

Ilyen fantasztikus dekoráció volt (mind elfogyott!): cupcakes: Cupp Cake, tortaállvány: Oltári Bazár

We had this fantastic decoration (nothing left!): cupcakes are from Cupp Cake, the the cake holder is from Oltári Bazár

cuppcake

Étcsokis-kávés bonbonok is voltak: Praliné Paradicsomtól / We had bonbons as well from Praliné Paradicsom

praliné paradicsom

Hammm! / Yummm!

yummm, cupcakes

Extrém körülmények: Mórocz Tibor, fotós munkában / Extreme conditions: Tibor Morócz photographer in action

photographer in action

wedding jewelry collection photo shoot - werk

De vagány! / How cool!

vadjutka esküvői ékszer kollekció fotózás

+ Tovább olvasom / + Read more

Design vásár Pozsonyban / Design fair in Bratislava

kilátás az asztalról / view from the table

Nemrégiben Pozsonyban jártam a WAMP-pal, ahol egy fantasztikus kezdeményezésen alapuló, jó hangulatú vásáron vertünk részt. A kezdeményezés a Visegrad Markets névre hallgat és a résztvevő visegrádi országok design vásárait, tervezőit köti össze egymással. Azt hiszem sikerült elkapnom a rendezvény lényegét: egyszerűen imádtam a szomszédos országok tervezőinek asztalait. Frissítő volt látni más országok tervezőinek munkáit kicsit kiszakadva a megszokott ingerekből. Alább egy képes összefoglaló a látottakról.

****

I have visited Bratislava lately: I participated in an amazing initiative called Visegrad Markets, which connects designers, design fairs in the four Visegrad countries. I think I got the essence of this initiative: I just loved to visit the tables of fellow designers from the neighbouring countires. It was so refreshing to see something diffrent from what I see usually in Budapest. Bellow is a short photo summary of what I saw.

Gyere be! / C’mon in!

visegrad markets

Ez a gyönyörű vásárcsarnok volt a helyszín / We were here, in this beautiful market hall

csarnok / the hall

csarnok / the hall

A cseh Design Supermarket kiállítása: Redesign / Exhibition of the czech Design Supermarket: Redesign

designsupermarket

designsupermarket

designsupermarket

designsupermarket

Dajan

dajan

dajan

Modranska

modranska

Inevidenie

inevidenie

inevidenie

Piskacie Tricka

piskacie tricka

Helmona

helmona

helmona

Minka Porcelain

minka porcelain

Popular

popular

Találkozás egy etsy-s ismerősssel: Natalka (skyrnka) / Meeting a fellow Etsy seller in Bratislava: Natalka from skyrnka

meeting with natalka from skrynka

Related Posts with Thumbnails

+ Tovább olvasom / + Read more