DIY lakberendezési tárgyak aukció 5. – utolsó rész

diy párna varga judit

A DIY lakberendezési aukció következő és egyben utolsó állomása ez a nagyon kedves kék mintás-pompons párna, amit Varga Judit, a Juditu blog DIY bloggere készített sablon segítségével. (Az aukció történetéről és első részéről itt lehet olvasni.) Ahogy az előző esetekben is, a tárgyhoz jár egy Vadjutka ékszer is: ezúttal egy vidám narancsos-vösöres szalag-fülbevaló.

Akkor tehát kezdődjék a licit erre a párnára és fülbevalóra:  licitálni a bejegyzés alján a komment mezőben lehet, a licitlépcső minimum 100 ft. (A párna élőben megtekinthető a boltomban!)

Kék mintás “Mágikus Marokkó” párna

Kikiáltási ára: 1500 ft.

A licit vége: 2014. október 19. vasárnap éjfél

stencil diy párna juditu

A nyertes licitáló pedig ezt a fülbevalót kapja

vadjutka design ékszer fülbevaló

+ Tovább olvasom / + Read more

Októberi Wampon az új Vadjutka design ékszerek – első rész / New Vadjutka design jewelry – first part

új vadjutka design ékszer

Az talán nem újdonság, hogy szeretek kipróbálni új anyagokat, új formákat. Most is ez történt: beleszerettem ezekbe a csodálatos sárgaréz formákba. Beléjük láttam egy kis törzsi stílust, egy kis romantikát és egy kis geometriát is, melyet egyre közelebb érzek magamhoz. Az elkészült ékszerek pedig olyanok lettek, amit elképzeltem: nagy, letisztult de mégis kicsit romantikus-bohém.Az új ékszerekkel a nagy találkozásra a vasárnapi WAMP-on kerülhet sor – mely immár a Millenáris Park Teátrum épületében lesz -, ott debütálnak.

Mikor? 2014. október 12. 10-18 óra között

Hol? Millenáris Park

Alább néhány kép ízelítőül, a további újdonságokkal pedig hamarosan jelentkezem!

***

I think I am not going to tell you a big secret if I say: I love to try and use all sorts of different materials. It happened again: I found these beautiful raw brass forms, and I started to see a kind of tribal-romantic-urban-geometric style into them instantly. As minimal design and geometry is getting closer to me, the outcome of my new “toys” are exactly the way I wanted them to be: clean and geometric with a touch of boho chic. You can have a look at them in my etsy shop: and if you subscribe to my newsletter you can even get a 15% discount coupon.

Bedugós fülbevaló / Post earrings

háromszög bedugós fülbevaló

triangle post earrings vadjutka

Nagy háromszög fülbevaló / Big triangle earring

big geometric statement earring

nagy geometrikus háromszög bedugós fülbevaló

Nagy csillár fülbevaló / Big chandelier earring

big statement chandelier earrings

Nagy csillár fülbevaló / Big chandelier earring

nagy statement fülbevaló törzsi romantikus stílus

brass chandelier earrings - vadjutka design

Sokháromszöges lánc / Triangles necklace

geometrikus design ékszer nyaklánc

Háromszög Pipacs / Triangle Poppy

hármszög nyaklánc - vadjutka design ékszer

Félhold Pipacs / Half Moon Poppy

tribal style chandelier necklace vadjutka design

Cikkcakk Pipacs / Zigzag Poppy

cikkcakk nyaklánc / zigzag necklace

+ Tovább olvasom / + Read more

Design heti programok: vásárlási akció, bolhapiac, workshop, kincskereső

budapest design week

Az idei Budapest Design Hét programjaiból – úgy tűnik – derekasan kiveszem a részem. Lesz itt minden: akció, workshop, bolhapiac, kicskereső játék. Alább találjátok a részletes programokat napok szerint.

1. Vásárlási akció: 2014. október 3-12.

design hét vadjutka vásárlási kupon

A Budapest Design Hét programfüzetében található ez a kupon (középen), és aki ezt bemutatja nekem a Design Hét ideje alatt, az 20% kedvezményt kap a Vadjutka ékszerekből.

2. Bolhapiac WAMP-os tervezőkkel Vadjutkánál: 2014. október 4. 16-20 óra között

stylewalker night bolhapiac wampos tervezőkkel vadjutkánál

Az őszi Stylewalker Night idejére szervezzük közösen ezt a programot a boltműhelyemben: lesz itt mindenféle izgalom telefontokoktól kezdve, ruhákon át kerámiákig és persze ékszerekig. A részleteket, résztvevőket, árakat a Facebook esemény oldalán találjátok.

3. Vadjutka Workshop: Változtasd át a nagyi kitűzőjét!: 2014. október 8. 17-20 óra között

vadjutka design ékszer workshop

Meglehetősen ritkán tartok workshopot, de ez most az üdítő kivétel. A Régi&Új sorozatomhoz kapcsolódik ez a workshop: közösen csodaszép ékszerekké varázsoljuk a fiók mélyén kallódó régi kitűzőket. A részvételi díjról és a részletekről az esemény Facebook oldalán olvashattok.

4. Paloma+Wonderlab kincskereső játék: 2014. október 9. és 11. 17 órától

paloma_wonderlab_kincskereső

Valódi kincskereső játék a Paloma+Wonderlab szervezésében. A kincs: 10 ezer forint értékű csomag! Részletek és jelentkezés itt olvasható, az esemény Facebook oldalán.

+ Tovább olvasom / + Read more

Büszkeség: balkonkert 2014 / Being proud: balcony garden 2014

saját paradicsom

Balkonparadicsom balkonkorianderrel / Tomato and coriander from my balcony garden

Teljesen érdemtelenül nem írtam egy sort sem idén a balkonkertemről, pedig most aztán tényleg megérdemelné. Két év küzdelem után idén először volt minden majdnem tökéletes. Azaz nem söpört végig a növényeken valamilyen gomba/baktérium fertőzés, nem voltak tetvek, nem ázott szét a gyökerük, nem száradtak ki, és még idejében elkaptam az alattomos vándor poloskákat is. Az előző évekhez képest csak egy dolgot csináltam radikálisan másképp: amikor láttam, hogy dzsungelesedik a paradicsom, visszavágtam. (Korábban azt gondoltam, hogy hagyni kell burjánozni, ha már a természet így alkotta meg. Hát nem.) Ennek köszönhetően egész nyáron a saját fűszernövényeimmel főztem, a saját padron paprikámat ettem és így őszre a paradicsomok is beértek és igen: nagyon más az ízük, mint a boltié. Mit ne mondjak: büszke vagyok a növényeimre.

***

It is a shame that I did not write about my balcony garden this year, when after two years of struggling, this year was almost perfect. Meaning: there wasnt any kind of epidemic among the plants, (almost) no irritating insects, no overwatering, so everything turned out to be working. I only did one thing differently compared to the previous years: when I saw that the tomato is starting to become a jungle, I cut it back. (Earlier I thought that I have to let it grow if nature gave the ability for the tomato to grow. No, I dont have to let it grow.) As a result I used my own herbs during the summer, I ate my own padron paprika and by the beginning of fall my tomatoes are ready to eat. And they are so delicious! To sum it up: I am proud of my plants!

Balkonkert kora ősszel / Balcony garden at the beginning of fall

balkonkert / balcony garden

Padron paprika

padron paprika

Bazsalikom / Basil

bazsalikom / basil

Paradicsom / Tomato

paradicsom / tomato

Fűszernövények: majoranna, rozmaring, koriander és rukkola / Herbs: marjoram, rosemary, coriander and ruccola

fűszernövények

Rozmaring / Rosemary

rozmaring / rosemary

Levendula / Lavander

levendula / lavander

A sarokban megbújva: kövirózsa / Hiding in the corner: succulents

pozsgások / succulents

+ Tovább olvasom / + Read more

Új ékszertartó gyűrűknek / New jewelry organizer for rings

gyűrűtartó ékszertartó vadjutka

Kezdetben volt az ékszerfa. Követte őt a fülbevalótartó és a bedugós fülbevalótartó. Idénre elkészült az ékszertartó család újabb tagja, a gyűrűtartó. Hasonlóan a többi ékszertartóhoz ez is letisztult és egyszerű: három elemből lehet 20 másodperc alatt összerakni. A “szerelési” munka eredménye pedig: a gyűrűk – mérettől függően nagyjából 20 gyűrű fér el a tartón – átláthatóan sorakoznak egymás mellett és alatt. A gyűrűtartót az online boltomban lehet megnézni, élőben pedig a Palomában lévő boltműhelyemben lehet megtapogatni.(Képek alább!)

***

In the beginning there was the jewelry tree. Then came the earrings holder and the ear stud holder. This year the jewelry organizer family got a new member: the ring holder. As the other family members, the ring holder has a clean design and easy to use: it consits of 3 parts that can be put together in 20 seconds. The result of this “assemblage”: rings standing in order, so it is easy to find the one to match your outfit. You can find the ring holder in my etsy shop, or you can have a look at it in my studio, if you are ever in Budapest. (Find pictures below!)

gyűrűtartó ékszertartó vadjutka

jewelry holder for rings

gyűrűtartó ékszertartó

+ Tovább olvasom / + Read more

Vendégségben: Colorbar, retro design / Visiting friends: Colorbar, retro design

colorbar retro design

Colorbar bemutatja: Kacsamesék / Colorbar presents: Duck tales

A Colorbar-ba úgy botlottam bele, hogy alapvetően egy retro komdót kerestem.  Nos, azt (még) nem találtam, de vettem ott két fotelt, egy fogast és egy cuki kis porcelán tálkát. Igazából vehettem volna még húsz másik dolgot is, ha lenne hely a lakásomban. Például egy görgős háromrészes kerek tárolót, legalább két kávéskészletet, Skálakópét, lámpát és ha a vendégeimet vallatni akarnám, akkor egy pszichedelikus forgó-világító faldíszt. (Azért ez még jól jöhet!) Nagyjából mindenki találhat magának itt valami kisebb – vagy nagyobb – apróságot: a retro-nosztalgiázóktól kezdve a mid-century modern stílust kedvelőkig. A bolt tulajdonosa, Szakál Zsolt pedig elmond mindent, amit tudni kell a bútorokról, vagy épp egy ritka Zsolnay kiöntőről, de akár a régi gumikacsákról is. Alább pedig néhány kép ízelítőnek: a valóság azonban még ennél is szórakoztatóbb.

Cím: 1053 Budapest, Magyar utca 22.

Facebook: Colorbar

A Vendégségben sorozat többi posztját itt olvashatjátok.

****

Originally I was looking for a side table when I found Colorbar in Budapest. I did not buy it (yet), but I bought two armchairs, a hanger and a cute little porcelain holder. I could have bought much-much more if I had more space in my flat: for example a rolling table, lamps, two sets of coffee cups, and a weird eye-looking psychedelic lamp, if I wanted to interrogate my guests. (Maybe it comes handy later!) Almost anyone can find something for him / herself here: from those who are looking for gadgets from the socialist era to those who like the mid-century modern style. And the owner, Zsolt Szakal will tell everything about the objects, let it be furniture or a rare Zsolnay porcelain, or even rubber ducks. Here are some pictures to tease you, but I warn you: in reality it is much more fun!

Address: Magyar street 22., 1053 Budapest

Facebook: Colorbar

You can read other parts of the Visiting friends series here.

Colorbar bolt: a Károly kert mellett / Colorbar shop: next to Károly gardens

károly kert colorbar

Eklektikus látvány Skálakópéval / Eclectic scene with iconic Hungarian doll

retro cuccok colorbar

Junghans óra kávés csészékkel / Junghans clock with coffee cups

junghans óra / junghans clock

Retro életérzés / Retro atmosphere

retro kerámiák / retro ceramics

“Ez egy Zsolnay” / “This is a Zsolnay” says Zsolt Szakal

retro design shop budapest

Elmondok mindent! Pszichedelikus színes-forgó lámpa / I will tell you everything! Psydchedelic rolling lamp

pszichedelikus szem

Retro lámpák / Retro lamps

retro lámpák / retro lamps

Cuki bögre / Cute mug

bögre a colorbarban

Csendélet gumi figurákkal / Still life with rubber figurines

retro rubber figures in budapest

Dobozok / Boxes

fémdobozok / tins

retro design bolt colorbar / retro design shop budapest

+ Tovább olvasom / + Read more

DIY lakberendezési tárgyak aukció 4.

audrey hepburn DIY kép

A DIY lakberendezési aukció következő állomása ez az Audrey Hepburn kép, amit Varga Judit, a Juditu blog DIY bloggere festett. (Az aukció történetéről és első részéről itt lehet olvasni.) Ahogy az előző esetekben is, a tárgyhoz jár egy Vadjutka ékszer is: ezúttal egy, a színésznőhöz illő, elegáns gyöngyös fülbevaló.

Akkor tehát kezdődjék a licit erre a képre és fülbevalóra:  licitálni a bejegyzés alján a komment mezőben lehet, a licitlépcső minimum 100 ft. (A kép élőben megtekinthető a boltomban!)

Audrey Hepburn kép

Kikiáltási ára: 3000 ft.

A licit vége: 2014. szeptember 14. vasárnap éjfél

DIY lakberendezési tárgy audrey hepburn

A nyertes licitáló pedig ezt a fülbevalót kapja

gyöngyös fülbevaló

+ Tovább olvasom / + Read more

Zsákbamacska és fotózkodós játék a WAMP-on

indián nyár vadjutka gyűrű

A vasárnapi (szeptember 7. 11-19 óra között az Erzsébet réten) WAMP több szempontból is izgalmas lesz.

1) Először is: aki 2000 forint feletti értékben vásárol nálam, az választhat zsákbamacska ajándékot!

Gyűlnek a az ajándékok, Macska vigyáz rájuk. (A macska Schall Eszter rajza.)

zsákbamacska ajándék vásárlóknak

2) Izgalmas, fotózkodós játékban vehettek részt vasárnap, melynek végén a WAMP 3 darab 5000 forint értékű utalványt sorsol ki. A játék részleteiről itt olvashattok, de a lényege annyi, kedvenc wampos tervezőtökkel / cuccotokkal kell fényképet készíteni. (Szóval: gyertek és fotózkodjatok velem is!)

wamp játék

3) Már lesznek nálam őszi újdonságok: imhol egy kis ízelítő.  Tehát akkor vasárnap (szeptember 7.) WAMP az Erzsébet téren: 11-19 óra közt várunk Titeket!

őszi vadjutka design ékszerek

bedugós fülbevaló deisgn ékszer

wamp szeptember

vadjutka őszi fülbevaló

vadjutka fülbevaló

+ Tovább olvasom / + Read more

DIY lakberendezési tárgyak aukció 3.

diy sajttál

Sajttál (a pogácsa és a képek háttere az Auguszt cukrászdától származik)

ADIY lakberendezési aukció következő állomása ez a sajttál, amit ismét Varga Judit, a Juditu blog DIY bloggere turbózott fel. (Az aukció történetéről és első részéről itt lehet olvasni.) Ahogy az előző esetben is, a turbó-tárgyhoz jár egy Vadjutka ékszer is: ezúttal egy vidám, geometrikus mintájú fecskés lánc.

Akkor tehát kezdődjék a licit erre a sajttálra és a láncra:  licitálni a bejegyzés alján a komment mezőben lehet, a licitlépcső minimum 100 ft. (A sajttál élőben megtekinthető a boltomban!)

Sajttál

Kikiáltási ára: 1500 ft.

A licit vége: 2014. augusztus 29. péntek éjfél

varga judit diy sajttál

A nyertes licitáló pedig ezt a láncot kapja

fecske lánc vadjutka design ékszer

+ Tovább olvasom / + Read more

Lakásfelújítás: megújulás / Flat makeover: a new life

megújulás

(Scroll down for English text.)

Nyolc évvel ezelőtt úgy alakult, hogy egy ideig a szüleimnél laktam abban a szobában, ahol 10 éves koromig éltem. Az ablakom előtt volt egy szép jegenyefa, ami sudár és nagyon zöld volt. Amikor újra beköltöztem a régi szobámba, pár héttel később annyira megnyesték a jegenyefát, hogy csak a csonkjai maradtak meg. Mivel épp egy szakítás után voltam, ezért mélyen együtt tudtam érezni a fával (és magammal). Sajnáltam, hogy az egykori erős és szép fából  egy magányos és csúnya csonk lett. Eltelt egy kis idő – két év – és épp szüleimet látogattam, amikor látom az ablakban: a fa ágai kinőttek, a fa magasabb mint valaha és temérdek hirtelenzöld levél borítja.

Nos, ugyanígy vagyok most a lakásfelújítással. Imádtam a lakásom minden frinc-francával együtt sok-sok évig, de szép lassan eljött az a pont, amikor előbb egy kicsit, majd nagyon kezdett zavarni nagyjából minden. Már nem éreztem jól magam itthon.

Most – ahogy anno a jegenyét – visszavágom (majdnem) csonkig. Momentán egy majdnem üres térben ücsörgök (véletlenszerűen elhelyezett dobozkupacok közt) és nagyon élvezem ennek a szabadságát. Többek közt azért, mert tudom, hogy ahogy a jegenye szebb és erősebb lett, úgy az én saját terem is szebb és erősebb lesz, újra az otthonom. És boldoggá tesz ez a folyamat.

***

Eight years ago I was living at my parent’s house for a short time, in the room where I grew up in my first 10 years. In front of my window there was a big and very green tree. Two weeks after my moving in the tree was cut back almost to its end. Since I was after a breakup, I really felt with the tree. I felt sorry for the tree (and myself), that after being a strong and beautiful tree, it became an ugly and lonely stump. After a while – 2 years have passed, and I was visiting my parents – I realized  that the tree is big and strong again, and it is even more beautiful than before.

This is how I feel about this flat makeover. I was in love with my flat for a long time; I loved every detail in it. But it has changed: and approximately a year ago I started not to feel this flat my home. So now I cut back my flat to its (almost) end, as the tree was cut back. At the moment I am sitting in an (almost) empty flat with boxes randomly put on the floor, and I truly enjoy its freedom. I know, that my flat will be my home again, and it will be even more beautiful and strong after the cut, as the tree became stronger by the cut. And I am really happy with this proccess.

A lakás evolúciója / Evolution of my flat

lakásfelújítás

Firka-tervek / Doodle-plans

flat makeover plan

lakásfelújítás terv

+ Tovább olvasom / + Read more

Augusztusi csillagnéző: 20% kedvezmény a Csillagnéző Családra / Stargazing in August: 20% discount on the Stargazing Family

csillagnéző család nyaklánc

Itt van megint a nyakunkon az augusztusi csillaghullás, amikor csak fel kell nézni az esti égre és máris ott repül egy hullócsillag, mi meg kívánhatunk valamit! Szeretném nektek megkönnyíteni a csillaglest, ezért a Csillagnéző Család nyakláncok egyikét megnyerhetitek itt, a facebook oldalamon zajló, vasárnap (augusztus 17.) estig tartó játékban! Sőt! A Csillagnéző család nyakláncokra ezen idő alatt 20% kedvezményt is kaptok az online boltomban is, és a Palomában lévő boltomban is, ha elmondjátok vagy megírjátok a jelszót, ami nem más mint: CSILLAGPOR.

Akkor tehát Csillaglesre fel: a Csillagnéző láncokat itt találjátok.

****

It is Stargazing time again! I love this period of summer, when you just look at the night sky and you see falling stars almost every day, and you can make wishes almost every day. I want to help you in stargazing: let me invite you to my facebook page, where you can win one of my Stargazing Family necklace in a giveaway, that last until Sunday. And there is more: you can buy the Stargazing family necklaces with 20% discount in my etsy shop until Sunday, if you use coupon code “STARDUST” at checkout.

So check out the Stargazing Family necklaces here, and dont forget to use coupon code “STARDUST” untul Sunday midnight!

stargazing in august necklace

+ Tovább olvasom / + Read more

DIY lakberendezési tárgyak aukció 2.

diy agancs juditu

A két hete elkezdődött DIY lakberendezési aukció újabb állomásához érkeztünk: ezúttal erre a vagány festett agancsra lehet licitálni, amit ismét Varga Judit, a Juditu blog DIY bloggere turbózott fel. (Az aukció történetéről és első részéről itt lehet olvasni.) Ahogy az előző esetben is, a turbó-tárgyhoz jár egy Vadjutka ékszer is: ezúttal ez szép zöld fülbevaló.

Akkor tehát kezdődjék a licit erre az agancsra és a fülbevalóra:  licitálni a bejegyzés alján a komment mezőben lehet, a licitlépcső minimum 100 ft. (Az agancs élőben megtekinthető a boltomban!)

1. Szarvas agancs dísz fehér-arany és pink színekben

Kikiáltási ára: 2000 ft.

A licit vége: 2014. augusztus 10. vasárnap éjfél

diy antlers by juditu

modern agancs lakberendezés

A nyertes licitáló pedig ezt a fülbevalót kapja

vadjutka textil fülbevaló

+ Tovább olvasom / + Read more

A vonzás törvénye, avagy kézművesboltok mindenütt vannak / Law of attraction: there are craft shops everywhere

handmade shop croatia senj

(Scroll down for English text.)

Nem vagyok egy nagyon ezoterikus fajta, a Titok c. könyvet is elkerültem messziről, de az biztos, hogy valahogy mindenütt megtalálom a kézműves / design boltokat, mikor mit. Még keresnem sem kell, jönnek azok maguktól is. Az olyan 7000 főt számláló városkákban is, mint a horvát Senj.

A két és fél napos nyaralás alatt is sikerült abszolválnom ezt: egy reggeli kávé-kereső séta alkalmával egyszer csak ott volt egy fura bolt. Ha fura, akkor bemegyünk. A bolt – ami inkább hasonlított egy díszes garázsra – falán törött hajódeszkákból készült apró vitorlások, halacskák voltak: imádom az ilyet. A bolt mélyén pedig egy úriember, aki elmesélte, hogy a ház a felesége nagyapjáé volt, aki a második világháború alatt itt bujkált, majd a kommunizmus évei alatt lebontatta a földszintről az emeletre vezető lépcsőt, hogy ne akarjon senki odaköltöztetni senkit. Később őrültnek tette magát és csendben rajzolgatott a falra a bolthelységben. Mindeközben egy bohó pár a házhoz tartozó templomban lett egymásé, ami miatt az megszűnt templomnak lenni, s így az ma már lakóház.

Fél óra alatt megismertük a ház és a család történetét, végignéztük a 100%-ban kézzel készült kínálatot (még a mosdókagyló is kézimunka!), és természetesen nem tudtam úgy otthagyni ezt a családi vállalkozást, hogy ne vegyek valamit. Alább pedig néhány kép ízelítőül: Senj amúgy is egy nagyon helyes tengerparti városka, közel is van Budapesthez, szóval ha arra vetődtök feltétlen keressétek meg Ante Milas boltját!

Cím: Trg Cilnica 4., 53270 Senj, Horvátország

****

I am definitely not the esoteric type, I avoided  reading the “Secret” book, but it is almost a fact, that I always find the arts and crafts shop everywhere I go. I dont even have to search for them, I find them anyway. Even in a small town with 7000 inhabitants.

This was the case during our 2,5 days long vacation in Croatia: we visited the adorable little town of Senj: we just bumped into a weird little shop while searching for our morning coffee. We arrived to a wonderland: all sorts of objects made of driftwood, lovely paintings, ceramics and even the washing basin was handmade! We spent there half an hour, and during this time we got to know the adventurous life of the house, its owners, and I just could resist bringing  some memorablia from this magical place. Below are a few photos, and if you happen to be in Senj, Croatia – which is a lovely little town on the coast of the sea – you have to visit this arts and crafts shop!

Address: Trg Cilnica 4., 53270 Senj, Croatia

kézműves bolt horvátország, senj

A tárgyakat Marida Zudenigo és Ante Milas készítette / The objects were made by Marida Zudenigo and Ante Milas

arts and crafts shop in senj, croatia

horvát kézműves bolt

arts and craft shop, senj

horvát kézműves bolt, senj

falfestmény, senj

painting on the wall, senj

senj, croatia

A tulajdonos: Ante Milas / The owner: Ante Milas

ante milas

Bónusz: Senj tengerpart vihar után / Bonus: Coast of Senj after the storm

senj, horvátország, croatia

+ Tovább olvasom / + Read more

Lakásátalakítás ON / Flat makeover is ON

change


(Scroll down for English text.)

Egészen május elsejéig eszembe sem jutott a lakásátalakítás gondolata. Csak azt éreztem, hogy már nem annyira szeretek itthon lenni, pedig valaha igazi szerelem-lakás volt ez számomra. Azt éreztem, hogy idegesítenek a polcok éles sarkai, az L alakú étkezőpad, a dromedár szekrényem, a rengeteg frinc-franc, ami az évek során összegyűlt. És legfőképpen az zavart, hogy nincs egy nappalinak nevezhető fél négyzetméter sem a lakásomban.

Mivel a bútorok többségét egyedileg csináltattam a lakás adottságaihoz – a lakásomban összesen csupán két derékszög van -, ezért korábban azt gondoltam, hogy ezen már nem nagyon lehet változtatni. Úgyhogy egy éven keresztül “puha” módszerekkel próbáltam újra megszerettetni magammal a lakásom: új ágytakarót vettem, új képek kerültek a falra, új terítők kerültek az asztalra. Ez körülbelül olyan volt, mint a helyi érzéstelenítés: pár percig (napig) hatott csak, aztán semmi.

Aztán május elsején elém került egy idézet, amitől fény – pontosabban tűzijáték – gyúlt az agyamban. “….a környezetünket úgy alakítsuk, hogy az mindig tükrözze, kik vagyunk, milyenek szeretnénk lenni. A változás az élet velejárója. Tanuljuk meg a saját hasznunkra fordítani.” Ugyebár kinek mi indít be bizonyos folyamatokat: nekem ez segített túllendülni a holtponton, s rájöttem, hogy ez a lakás már nem én vagyok, hanem egy 8 évvel ezelőtti állapot.  Azóta pedig nincs megállás. Eleinte csak átrendezni akartam a lakást: az átrendezéshez Ben (a Szimpla Design Shop Házmestere) adott sok strukturális jó tanácsot. Például, hogy előbb talán meg kéne szabadulnom pár dologtól: így vette kezdetét a nagy lomtalanítási hullám, szép és kevésbé szép emlékek újraidézésével.

Már épp beleéltem magam a bútorok átcsoportosításba, átszerelésébe, amikor Kata, a Kicsi ház bloggere is meglátogatott. A látogatása olyan volt, mint amikor résnyire kinyitunk egy ablakot és a friss levegő betódul a szobába, felkavarva az állott régit. Kata látogatása után pár nappal már a falak újrafestésén gondolkoztam, új bútorok beszerzésén, lefestésén, új térelválasztó megoldásokon. Azon kaptam magam, hogy noha csak egy dolgot szerettem volna a lakásba betenni (egy kanapét), de már a totális átalakulásnál tartok. Mint amikor csak egy dominót lökünk meg és borul minden. És ennek örülök.

Most elérkezett az a pillanat, amikor már nem csak képeket nézegetek, tervezgetek, álmodozok és beszélek róla. A lomtalanításnak vége (bár nyilván lehetne még találni kiszelektálandó dolgokat), a tervek egyre konkrétabbak, egyre inkább tudom, hogy mit akarok. És most már a bútorok is elkeltek. Most már tényleg nincs más hátra, mint átfesteni a falakat, új bútorokat szerezni és legfőképp egy szuper kanapét vadászni. (Kérés: ha esetleg az elkövetkezendő hónapokban, a felfordulás közepette megkérdőjelezném e folyamat helyességét , azaz megkérdezem, hogy “miért is nem maradtam nyugton a seggemen”, akkor emlékeztessetek erre a posztra!)

Inspiráció. A többi itt található a pintereset falamon. / Inspiration: you can find more on my pinterest board.

lakás inspiráció / inspiration

I did not even think of a flat makeover until May, this year. I just felt, that I dont really feel myself at home, though I was deeply  in love with my flat for a long time. I just felt, that my shelves make me nervous, I dont like my bench, my wardrobe which is too big, and the hundres of small this and that, that I collected over the years. But what annoyed me the most is, that I dont have – not even a tiny-little one – a sort-of living room.

I always thought that I have to learn to live with them and I cannot change them, because they were taylor-made to my flat, thats shape is a bit irregular. This meant, that in the past year I tried “soft” methods in order to fall in love with my flat again: I bought a new bed cover, new pillos, new pictures on the wall, and new tableclothes. But they did not really help.

On 1st of May I bumped into a quotation – saying that our surrounding should always reflect who we are, and where we want to be – that was striking for me. I suddenly realized, that the flat I am living in is not me, it is something I used to be 8 years ago. And since then I did not stop. A friend – Ben, the engine of Szimpla Design Shop – came over and gave me great advices on how to regroup my furniture to have a kind of new flat. Also, that I should get rid of lots and lots of objects, thus the house-clearance started.

I started to get really into the mood of regrouping my furniture, when another friend, Kata from the object-makover blog Kicsi ház, came over as well, and that turned everything upside down. I felt like when someone opens a window in a room, and the fresh air pours in. After Kata left I started to think about questions like how to repaint my flat, how to sell my furniture, how to get new ones.

And here I am now. It is the moment, when the house-clearance is over, I have seen lots of home decor magazines online and offline, and my plans are getting more and more precise, and I start to know what I really want. And I sold all of the furniture I wanted. It is time to paint now, it is time to get new furniture, and above all: to  buy a couch (the furniture I wanted to have originally, that caused this makeover).

PS. I would like to ask something: Please, tell me I am not crazy, and everything is OK in case I go mad in the next few months!

+ Tovább olvasom / + Read more

DIY lakberendezési tárgyak aukció 1.

diy tortatál juditu blog

Egy új nyári (online) programot eszeltünk ki Varga Judittal, a Juditu blog DIY bloggerével. Ő ugyebár szintén dolgokat csinál, csak más milyet mint én: átalakít tárgyakat, jellemzően lakberendezési tárgyakat. Ránéz egy mezei – mondjuk – tortatálra és hopp! máris van ötlete arra, hogy az hogyan nézhetne ki jobban. Vagy például csillárt csinál, vagy ruhafogast esetleg párnahuzatot.

Mivel nagyon sok tárgya van, ezért egy együttműködést találtunk ki: néhány feltuningolt tárgyát aukcióra bocsájtunk itt a blogomon. Hogy mi ebben az együttműködés? Az, hogy a nyertes licitáló egy apró ékszert is kap a tárgya mellé. Nem is szaporítom a szót, kezdjük az első tárggyal egy csinos kis tortatállal, licitálni a bejegyzés alján a komment mezőben lehet, a licitlépcső minimum 100 ft. (A tortatál élőben megtekinthető a boltomban!)

1. Fa kínáló-tortatál rózsaszín díszítéssel. (A kínálón lévő sütik az Auguszt cukrászda remekei.)

Kikiáltási ára: 1000 ft.

A licit vége: 2014. július 28. hétfő este

diy kínáló tortatál

A nyertes licitáló pedig ezt a biciklis gyűrűt kapja

biciklis gyűrű vadjutka

Akkor tehát hajrá, kezdődhet a licit a komment mezőben!

+ Tovább olvasom / + Read more

Esküvői Vadjutka ékszer akcióban / Vadjutka wedding jewelry in action

wedding design jewelry vadjutka

Nemrégiben újabb esküvői ékszer szett készült, amire különösen büszke vagyok: egy viszonylag díszes menyasszonyi ruhához készült megfelelő nyaklánc, karkötő és fülbevaló mégpedig bézses-tört fehéres színben. A képekből nekem úgy tűnik: a menyasszony igazi királylány volt ezen a nagy napon! Köszönöm a lehetőséget és a képeket Zsuzsannának!

****

I had a new wedding jewelry custom order lately, and I am really proud of the outcome. I made a necklace-bracelet-earrings set to match a quite embellished wedding dress in beige-ivory colors. Looking at the photos it seems to me, that the bride was a real princess on her big day! Thank you Zsuzsanna for the opportunity and the photos.

esküvői nyaklánc

esküvői design ékszer vadjutka

bridal jewelry / menyasszonyi ékszer

+ Tovább olvasom / + Read more

Karácsony Júliusban: 20%-os akció / Xmas in July: 20% discount

xmas in july 2014

Immár harmadszor kerül sor nálam “Karácsony Júliusban”, ami egy kedves hagyomány arra, hogy észrevegyük: félúton vagyunk az idei karácsony felé, s amely apropót ad méltó ünneplésre, azaz egy kis akcióra.  Az eddigi ünneplések nagyon jól sikerült, úgyhogy most sem maradhat el: 2014. július 15-23. között Karácsony Júliusban akciót tartok, mely során minden ékszer 20 %-os kedvezménnyel vásárolható meg (kivéve a Kifutó termékeket).

Egyetlenegy feladatotok van: vásárlás után megírni, vagy elmondani nekem a jelszót “Karácsony Júliusban“. Akkor tehát: irány az online bolt, valamint a  Palomában lévő bolt.

***

This is the 3rd “Xmas in July” sale for me, which is a tradition in the English-speaking world, reminding us that we are on half way towards Xmas, and of course it is a good apropos for a nice discount. Probably you know it by now: we arrived to the point when we can repeat it! From 14th to 223th July, 2014 we are having a Xmas in July sale in my etsy shop: there is a 20% discount on all my jewelry (except for those in the sale section). All you have to do is to use this coupon code: JULY2014 at checkout. So: go and check out my etsy shop!

+ Tovább olvasom / + Read more

Vendégségben: Két egér könyvesbolt / Visiting friends: 2 mice bookshop

2 egér könyvesbolt

(Scroll down for English text.)

Emlékeztek a Szerelem hálójában című filmre? És benne Meg Ryan édes kis könyvesboltjára? Nos, a Ráday utcában lévő Két egér könyvesbolt ennek a budapesti megfelelője. Ugyan nem egy sarkon van, de legalább olyan – ha nem sokkal inkább – varázslatos a világa és az eladók (szinte) mindent tudnak a gyerekkönyvekről. Három éve járok már oda (az ékszerek miatt), és minden egyes alkalommal találok valami új dolgot, ami lenyűgöz. Legutóbb például gyönyörűségesen szép francia matricás könyvet találtam. Azelőtt pedig csinos füzeteket. Azelőtt pedig a könyvekben voltam elmerülve. A Ráday utcában lévő gyerekkönyves bolt persze nem csak ennyi: galériáján kiállítások vannak, nyáron könyves gyerektáborok, és persze ékszerek és mindenféle szép és hasznos használati tárgy.

Kerek-perec megmondom: mindenkit bátorítanék arra, hogy legalább egyszer bekukkantson oda, már csak azért is, hogy találkozhasson gyerekkorának kedvenc mesekönyveivel (megvan nekik a Világszép Nádszálkisasszony, ami az én kedvencem volt), esetleg belelapozzon pár perc erejéig, megéri. Vagy ha nem a könyvek miatt, akkor a boltban lévő varázs-illat miatt, ami hat. Egy-két órát biztosan, de lehet, hogy többet.

Mivel a városban az egyik kedvenc helyem ez a könyvesbolt, ezért játékot hirdetek. Aki a boltban megtalál legalább három egeret (bármilyen formában), az 10% engedményt kap az ott található ékszereimből augusztus 15-ig! Addig pedig nézegessétek a képeket alább.

Cím: Két Egér Könyvesbolt, 1092 Budapest, Ráday u. 20.

***

Do you remember the film You’ve gor mail? And the cute little kid’s bookshop Meg Ryan had in it? Well, it exists, and it is Budapest, Hungary, and it is called Two Mice bookshop. Though it is not on the corner, it is as lovely as the bookshop in the film, if not even more lovely. I have known the shop for 3 years now (because they sell my jewelry), and every time I go there I find something new that fascinates me. Last time I found amazing French sticker-books. Before that beautiful notebooks. And before that I was deeply into the books. And the bookshop offers even more: it has a tiny art gallery on its tiny second floor, it has camps for kids in the summer, and also they sell the works of other makers and artists.

I would like to encourage everybody to visit this bookshop when visiting Budapest: its atmosphere really worth the efforts. (And it is not even an effort, because it in the downtown.)

And above all: I invite you to a little game in the shop. Those who recognize at least 3 mice in the shop can get 10% discount from my jewelry shown there until 15th August! Scroll down for pictures.

Address: Two mice  bookshop, 1092 Budapest, Ráday street 20.

Welcome!

2 mouses bookshop budapest

Két egér varázsvilág 1. / Two mice wonderland 1.

ráday utca könyvesbolt

Két egér varázsvilág 2. / Two mice wonderland 2.

két egér könyvesbolt ráday utca

raday street childrens bookshop

Két egér varázsvilág 3. / Two mice wonderland 3.

gyerekkönyvek bolt ráday utca budapest

Az ajtón belépve… / Entering the door

könyvesbolt gyerekeknek 2 egér

Réka, az egerek egyik őre / Reka, one of the mouse-guards

books for kids in raday street budapest

két egér könyvesbolt

Az oroszlán és az egér a valóságban / The lion and the mouse in reality

az egér meg az oroszlán

two mouses bookshop budapest

gyerekkönyvek bolt két egér budapest

Mészáros János, a könyvesbolt egyik tulajdonosa / Janos Meszaros, one of the owners of the bookshop

mészáros jános két egér könyvesbolt

+ Tovább olvasom / + Read more

FB 7000: Csodacsomag játék / FB 7000: Goody bag game

vadjutka + paloma csodacsomag

Csodacsomag / Goody bag

(Scroll down for English text.)

Ismét elérkeztem egy mérföldkőhöz: immár több, mint 7000-en kedvelitek a Facebook rajongói oldalam, ez pedig szép nagy és kerek szám, köszönöm! Arra gondoltam, hogy ezúttal egy extrább játékkal ünnepeljük meg ezt a mérföldkövet, mégpedig egy több, mint húszezer forint értékű  Csodacsomaggal. A Csodacsomag résztvevői pedig nem mások, mint új “kollegáim”, a Paloma tervezői. A játékban ezúttal a Csodacsomag mellett Különdíjak is vannak, szám szerint kettő, így tehát a játék végén három nyertest fogok sorsolni! Nézzük, mit is rejt a Csodacsomag (fenti kép)  és a különdíjak (lenti képek) , a játék részleteit pedig lejjebb, a képek után találjátok.

1. Párnahuzat a kooperoo.co és Somogyi Réka együttműködésével

2. Horgolt tacskó IndiGO-tól

3. Rókás lánc Schall Esztertől

4. Órás fülbevaló Rikovtól

5. Plexi ékszerszet (nyaklánc + csat) Nandi-tól

6. Nomád nemez fülbevaló DittaFelt-től

7. Virágkötési workshop részvétel 1 fő részére mimi events-től

8. Fehér galambos fülbevaló és kulcstartó Csíkvölgyi Barbarától

9. Levendulás zsákocska Timarcs-tól

10. Ékszertartó fa Vadjutkától

Különdíj 1. Aprótartó+kulcstartó a Fisidesigntól

Különdíj 2. Pulis póló a Vakondgyártól

Különdíj 1. / Special prize 1.

fiser

Különdíj 2. / Special prize 2.

vakondgyar

A játék nagyon egyszerű, csak egy kérdésre kell választ adni: az összes résztvevő közül, kinek az ajándéka tetszik a legjobban?

A válaszokat IDE KATTINTVA tudjátok megadni. Figyelem: csak a megadott linken bepötyögött válaszokat tudom elfogadni, a blogkommenteket nem. Akkor tehát hajrá: péntek estig (2014. július 11.)  van időtök a válaszra, utána pedig jön a KÖZÖS SORSOLÁS!

A játéknak nem feltétele a játék megosztása, de megköszönjük :-)

****

My facebook fan page arrived to a new milestone: I have 7000 fans, so thanks so much for YOUR support! For this occasion I figured out a new type of giveaway: a Goody Bag giveaway with two extra prizes (worth more than 100 USD in total) meaning, that we will have 3 winners in the end! The contributors for this Goody Bag giveaway are my new “collagues”: the designers of Paloma, the community place where my new studio is. You can see the content of the Goody Bag and the special prizes on the photos above.

To win any of these you only have to answer one question: which is your favourite gift from the Goody bag? (See the list above.) You can enter your answer by CLICKING HERE, TO THIS SPREADSHEET, and please note, that I only accept answers entered into the spreadsheet. The giveaway ends on 11th July, Friday evening. So have fun, and we will draw the winner  together on Sunday evening on my Facebook page.

+ Tovább olvasom / + Read more

Új gyűrűkollekció: IKON / New ring collection: ICON

ikon gyűrűk vadjutka

Ugye mindenki volt már úgy, hogy csak egy jellel, jelzéssel akarta volna kifejezni azt, hogy éppen milyen hangulata van? Ugyan a “ma bal lábbal keltem fel” jel hiányzik a repertoárból, de az új IKON gyűrűkollekcióval hét módon is üzenhetünk a világnak: minden nap akár mást. Üzenhetjük azt, hogy ma nagyon kell a kávé. Vagy azt, hogy ma semmi sem billenthet ki a nyugalmamból, mert Buddha vagyok. Vagy, azt hogy bulizni van kedvem. De akár azt  is, hogy imádok bringázni. Úgyhogy akkor: ki mit üzen ma a világnak?

Nézzétek meg az új IKON gyűrűkollekciót, amit megtaláltok a Palomában lévő boltműhelyemben, vagy az online boltban. Plusz: 2014. június 29-én a WAMP-on is megtaláljátok: 11-22 óra között az Erzsébet téren.

***

Have you ever wanted to send a message to the world about your actual mood with only one single sign? I am sure that from time to time all of us had something like this in her mind. Though I cannot offer the “I got up on the wrong side of the bed today” sign, but I created the ICON ring collection with seven drifferent ways to show your mood: it even could be one for each day. With these rings you can either say “I badly need a coffee today” or “I am so peacful as Buddha”. Or you can also message the world that “I am going to a party” or you can simply say: “I love biking”. So what is your mood today, what is your message to world today?

So check the new ICON ring collection in my etsy shop, or if you happen to be in Budapest, then come to my studio!


icon rings vadjutka design jewelry

fun design rings

design ékszer gyűrű vadjutka

Related Posts with Thumbnails

+ Tovább olvasom / + Read more