(Scroll down for English text)
Megvan az első termésünk a közösségi kertben: a pakchoi, azaz kínai kel. Igazából nem tudtuk, hogy elég érett-e már, ám ormányosbogarak kezdték ellepni a növényt, így gyorsabbnak kellett lennünk, és kihúztunk a földből egyet próbaképp. Az eredmény: gyönyörű, ízletes kínai kel. (Valaki tud valamit az ormányosbogarak elűzéséről esetleg?)
Kínában minden étterem étlapján „kínai zöldség” fedőnéven fut, úgyhogy gondoltam, csinálok én is, ha már van igazi pakchoi-om. Nem nagyon bonyolult, mondhatni elég egyszerű: a serpenyőben vajon megfuttattam fokhagymát, bele a pakchoi, só, bors, 5-7 percig fonnyad és kész is.
Biztosíthatok mindenkit: nagyon finom! (Képi illusztráció alább.) A pakchoi magokért nagyon hálásak vagyunk a MonJardin!-nek.
We have our first crop from the communiy garden: a pakchoi. We did not know when should we harvest it, but some sort of beetles attacked our pakchoi, so we had to be quick. We harvested one piece for trial, and it worked: it is ready and delicious!
In China, all restaurants have these on thei menu under he name „Chinese vegetable”. Now, that we have it, I decided to make this side dish, which is extremly easy to do. All you need is melted butter, in which you put some garlic. After 1-2 minutes you put the pakchoi into the butter, stir itfor 4-5 minutes, and that is it, ready to eat!
You can believe me: it is very tasty! We are very grateful for MonJardin! for the seeds!