Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Repeta: új lakásétterem Pesten / New flat-restaurant in Budapest

repeta lakásétterem

(Scroll down for English text.)

Egyre több olyan barátom hagyja (ilyen vagy olyan módon) ott irodai munkáját, és fog bele olyan dologba, aminek még véletlenül sincs köze papírokhoz, irodához, riportokhoz, ellenben valamit létrehoznak és az eredmény gyorsan látható, érezhető.

Most épp Daniról derült ki, hogy fantasztikusan főz, sőt mi több: nagypapától örökölt lakásában lakáséttermet nyitott Repeta néven. Pár hete volt a debütáló vacsora, amit egy morzsaparty követett ebédidőben: hát mondanom sem kell, hogy odaszaladtam egyet menzázni.

Van valami nagyon megnyugtató abban, amikor az ember “csak kiugrik egy fél órára” ebédelni, aztán egy hatalmas kinyitható faasztalos, békebeli étkezőben találja magát porcelán edényekkel és Állami Biztosítós kistányérkával. Majd elkezdi enni a palacsintatésztás levest az asztalnál ülő nyolc ismeretlen emberrel, akikről fél óra múlva kiderül, hogy mindenkivel van 1-2 közös ismerős. Már-már egy Woody Allen filmbe illő jelenet.

A menü persze isteni volt, el sem tudom mondani, hogy mik voltak – de alább van egy fénykép a hét fogásos menüről. Ennyit a fél órás sietős ebédről: amikor a hetedik fogás után, tele hassal még repetáért ügyeskedtem a konyhában, akkor megadtam magamnak a sorsnak, és elfogadtam: néha meg kell adni magunknak hétköznap ebédkor is a teret és időt, és igenis néha nagyon kell ilyenkor is a békebeli nyugalom. Elvégre nem lehet mindig 10 perc alatt belapátolni a spenótot a Főzelékfalóban.

***

There is this phenomena around me: more and more friends leave their office work (for this or that reason), and start something completly different thing that has nothing to do with paperwork, but it is about creating something and has instant result.

The new example is Dani: it turned out that he is a fantastic chef, and after inheriting a flat from his granddad he started his own flat-restaurant, named Repeta. The debut was a few weeks ago, and it was followed by a left-over party next day in lunch-time. I went ther thinking “OK, I stay here half an hour, and go back to work”. Wrong.

There is something very peaceful in sitting at a huge wooden table with porcelain dishes and old pictures on the wall, in the atmosphere of the turn of the 20th century.  And you definitely start to feel yourself in a Woody Allen film, when you have eight completly unknown persons around the table, but after half an hour you find mutual friends with everyone.

The menu was fantastic of course: it had seven courses, but I dont remember them – so I took a photo. After eating all seven courses, and bagging for more in the kitchen I had to draw the conclusion: sometimes you have to give yourself time and peace for lunch even on weekdays. When leaving the flat-restaurant I felt really refreshed after staying there 2 hours in this very civic atmosphere.

A menü: hét fogás ebédre?! / The menu: seven courses for lunch?!

repeta flat restaurant

A szakács nagyon elfoglalt / The cook is extremly busy

serénykedik a szakács

Palacsinta a levesbe / Pencake into the soup

készül a palacsintatésztás leves

Békebeli leves és hangulat / Belle Epoque soup and atmosphere

repeta lakásétterem

A főfogás csak az ötödik fogás volt / The main course was the fifth one

repeta flat restaurant

Limonádé a gyerekeknek, bor a felnőtteknek / Lemonade for kids, wine for adults

limonádé a lakásétteremben

Ezek is érdekelhetnek

Nyaraláskor is őrizd meg a stílusodat!

Praktikus tanácsok nyári ékszer-viseléshez Az év egyik legjobb időszaka ez, amikor egy időre hátrahagyod a hétköznapokat és ünnepelheted az életet! Amikor pakolod a bőröndödet, ne felejtsd otthon a kedvenc ékszereidet sem, hiszen ugyanúgy öltöztet, mint...

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.