Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Szia Mami!

1972

Most öt éve, hogy meghalt az anyukám. Sosem írtam róla, de most kikívánkozik.

A legfontosabb találkozás a Camino-n számomra a 64 éves ír hölgy volt, aki az utolsó együtt töltött napunkon elmesélte, hogy tízen voltak testvérek. Az anyukája tíz gyermeket szült és látott el a kertjükből minden nap! Felfoghatatlan számomra. Az ír hölgy olyan tisztelettel, szeretettel beszélt az anyukájáról, hogy összefacsarodott a szívem, és éreztem: szeretnék én is így beszélni az anyukámról egyszer.

Az ír hölgy nagyon bölcs is volt mindemellett. Azt mondta, hogy a szülők mindig az akkori legjobb tudásukat adják gyermekeiknek. Lehet, hogy idővel kiderül, hogy hibáztak, de akkor és ott a legjobb tudásuk szerint döntöttek. Ez a mondat sokat segített.

Sokszor veszekedtünk anyukámmal, sokszor voltam rá mérges, sokszor vádoltam még a halála után is. Sokszor mondják a szülők egy-egy vita, veszekedés közben, hogy “de én a legjobbat akarom neked“, a gyerekek meg legyintenek: “jah, persze, én tudom, hogy mit akarok, mi a jó nekem“. (Ha ezerszer nem hallottam ezt a mondatot, akkor egyszer sem.)

Még azon a napon is mérges voltam rá, amikor utoljára láttam. Nem tűnt fel, hogy ez a vége, itt a pont, pedig korábban már láttam a halál folyamatát. Csak zsörtölődtem belül, hogy már megint ez, meg megint az, miközben ő feladta a harcot.

Ideje megbocsájtani. Ideje tényleg elengedni, békével. Hiszen azért leszek felnőtt, hogy megtanuljam kezelni a múltat, elfogadni a régi dolgokat, és felelősséget vállalni a saját életemért. Már nem vagyok rá mérges; csak ezt szeretném valahogy elmondani neki.

Amúgy anyukám biztos nagyon büszke lenne rám. Mindig boldogan hordta a láncokat, amiket tőlem kapott. Egyik karácsonykor (pont az utolsón) még alapanyagokat is vásárolt nekem. Kibontom a csomagot, és egy nagy csomag izgalmas gyöngy és szerelék van benne. “Hú, mami, hol szerezted ezt a sok szépet” – kérdeztem tudván, hogy az ízlésünk nem mindig egyezik. “Bementem a Podmaniczky utcában a gyöngyboltba, és megvettem mindent, amit rondának láttam” – felelte anyukám.

Mondom, a szülők mindig a legjobbat akarják. <3

Ezek is érdekelhetnek

Nyaraláskor is őrizd meg a stílusodat!

Praktikus tanácsok nyári ékszer-viseléshez Az év egyik legjobb időszaka ez, amikor egy időre hátrahagyod a hétköznapokat és ünnepelheted az életet! Amikor pakolod a bőröndödet, ne felejtsd otthon a kedvenc ékszereidet sem, hiszen ugyanúgy öltöztet, mint...

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.