Barion Pixel

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban. Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

1053, Budapest Kossuth Lajos utca 14-16. PART Studio az udvarban
Nyitva: H-P: 11:00-19:00, Szo: 10-14.

Keresés
Close this search box.

Évértékelő 2011: A változás Éva / Summary of year 2011

(See the English part a few lines below)
A tavalyi év értékelését azzal fejeztem be, hogy bedobtam egy követ a tóba, melynek hullámai a következő évben lesznek láthatóak.”Úgy érzem, hogy mind ékszer, mint pedig személyes vonalon is 2010-ben új dolgok kezdődtek, melyek  2011-ben bontakoznak ki.” Hát kibontakoztak. Fél év alatt nagyon megváltozott az életem: részben fájdalmas, részben pedig izgalmas módon. Nemrég voltam egy osztálytalálkozón, ahol a hatodik pohár után megkérdezték mindenkitől: ti elégedettek vagytok az életetekkel? Csak magamban válaszoltam: igen. A fájdalom ellenére. A rövid angol összefoglaló után nézzük, hogy is jutottam el idáig.

****
Last year I ended my summary with a picture: I felt, that in 2010 I threw a stone into a pond, and I shall see its waves in 2011. In 2011 the waves came. I had three major changes in my life, happening in only half a year. I was kind of fired from my part time job in June, and after a few days of panicing, I decided to go on with my jewelry business full time. A week after my decision my aunt offered me to rent out her shop’s second floor. In mid-August I started my little studio shop, and though I know it is the biggest challenge in my life so far, and I am truly thrilled, but I love it and I cannot imagine doing anything else.

In May we had a little pause in our relationship with my boyfriend, but three months later we broke up in September. Change comes with pain – I read it in an article a few days ago, and I truly feel it. I also feel that in the last few months I started to understand myself and the universe a little bit more, but its cost was a few of my illusions. It sounds sad, and indeed it is – but it also has the opportunity to become wiser. I remember, that in the summer we played with wish bones or eyelashes – I dont remember clearly – and I wished the best for both of us – however and whatever it may mean. I still wish the same.

The third major change is that my dad – almost 3 years after my mum died – sold the flat in which we grew up. We spent the Christmas with packing up 35 years: my dad welcomed the new year in his new flat, new life.

What do I see for 2012? Maybe becoming some kind of adult? Maybe being more mature? Maybe dénouement? I dont see it as clearly as I did before, but one thing is sure: I stepped on a road that is entirely mine, and it means a lot of work, but it worth for me. And the rest will follow, the rest is being constructed continously. Maybe 2012 will be the year of constructions, who knows.

****

Január
Az év elején belém költözött a gondolat: nagyobb lakásban szeretnék élni, a jelenlegiből már kiszorítanak a cuccok. Ezzel egyidőben elkezdtem dolgozni a Designbazar.hu oldalon, ami a hazai iparművész és kézműves szcénát (volt) hivatott támogatni. A hónap közepén Julia Child-dal égettük a csirkét, és elkezdtem beemelni ötvös iskolai tanulmányaimat az ékszereim közé.

Julia Child is sokat ivott amíg főzött

2011 január

Február
A hónap Jermakov Kati ezüstékszer workshop-jával kezdődött, és rögtön beleszerettem: ilyen az, amikor egy igazi tanár tanít. Közben elindult a Design Bazár és beköszöntött a Nyúl éve, amit én a fészekrakás évének kiálltottam ki. Megjelentek az első elöl-hátul gombolós szívecskék, valamint elkezdtem dolgozni a Vadjutka Exclusive szolgáltatáson. Egy véletlen találkozásnak köszönhetően még műtermi fotózásra is lett lehetőségem.

Az első ezüst gyűrűm: spirál, változás

2011 február

Elöl-hátul gombolós

2011 február

Március
A tavasz első hónapja egy közös meseírós játékkal indult, melynek egy nyaklánc volt a kiinduló pontja. A mese szövése alatt régi vágyam vált valóra: lett egy szabóbabám, aki állandó és mindig elérhető modellje lett ékszereimnek (húgom rosszallása közepette). Napsütötte hosszú hétvégét töltöttünk Zágrábban, ahol design boltokban és a bolhapiacon töltöttem az időm nagy részét. A hónap végén a kedvenc Hokusai képemet öntöttem ékszerbe Jermakov Katinál, valamint lett egy kollegám miután felismertem: egyedül nem megy. Mindeközben vagy 20 lakást néztem meg, eredménytelenül.

Szuvenyir Zágbrábból: a Remake redesign bögréje

2011 március

Hokusai: A nagy hullám Kanagawánál

2011 március

Április
A közös mese közös munkába torkollott: Schall Eszter rajzolt csodaszép képet egy veletek közösen megírt meséhez. Hirtelen felindulásból nyaklánccá alakítottam egy régi brosst, ami egy új vonal, a Régi és Új redesign ékszerek indulásához vezetett. Elindultam a Gombold újra! pályázaton, és izgatottan vártam az eredményt. A hónap végén kirándultunk egy kicsit, apukám pedig bejelentette: eladja a lakást, amiben felnőttünk.

Régi brossból redesign ékszert hirtelen felindulásból

2011 április

A Modern Magyarország szettem a Gombold újra pályázatra

2011 április

Május
Hónapkezdésként elindult az Álomszerkó játék az Urban:Eve bloggal, és meglepett a sikere, majd először tettem szert új kedvenc textiljeimre a Liberty London házból. Bejutottam a Gombold Újra pályázat második fordulójába a Modern Magyarország szettemmel, és hosszú idő után elkezdtem újra karkötőket is csinálni. Közben szerveztem egy gerilla-kötést a Design Bazár égisze alatt, és egy szép csütörtöki délutánon bekötöttük a Blaha Lujza teret! Mindez idő alatt eldöntöttem: elmegyek ősszel Berlinbe, az Etsy által szervezett konferenciára és találkozom kedves etsy-s barátaimmal. A hónap közepén repedés keletkezett Mr Malkovich és köztem, aminek következtében csak félig voltam jelen a rákövetkező két hétben.

Bekötöttük!

2011 május

Június
Béküléssel indult a hónap, majd három nap múlva jött a hír: bezár a (Design) bazár! Két napig tartó pánik után döntöttem: nem keresek másik félállást, nem keresek külsős munkákat, mert igazából én csak egyvalamit szeretnék csinálni, mégpedig azt, ami a legközelebb áll hozzám: az ékszereket. Ebben a hónapban felavattuk anyukám sírkövét, és visszafele az autóban nagynéném felajánlotta: béreljem ki Madách téri boltjának emeletét. Hamar döntöttem, s ezzel a nagyobb lakás sorsa is eldőlt: költözködési projekt ad acta került, helyette a spórolt pénzemet az új boltra szánom. (Most találtam meg: 2010. decemberében nyilvánosan álmodoztam egy boltműhelyről.) Időközben megszülettek a Kinyilatkoztatás design ékszerek és a bedugós fülbevalók armadája is. A hónap második fele a boltműhellyel kapcsolatos tennivalókkal telt, és elindult az Álomriport sorozatom.

A boltműhely: amikor még raktár volt

2011 június

Kinyilatkoztatás design ékszerek: aki te vagy

2011 június

Július
Apukám hatékony segítségével szép lassan kialakult a boltműhelyem, lett asztal és polc, valamint sok nyári újdonságot is készítettem: pipacsos karkötőt és kétoldalú nyakláncot. A hónap végén megpihentem és elmentünk egy gyönyörű és emlékezetes vízitúrára a Drávára.

A család összefog: alakul a boltműhely

2011 július

Egy igazán jó Dráva-túra: sok eső, sok barát, sok nevetés

2011 július

Augusztus
A hónap közepén beköltöztem a boltműhelyembe és nagyon boldog voltam. Az előző hónapban indult kutatás eredményeire fény derült, a hónap végefelé fantasztikus Boltavató Mulatságot csaptunk, majd másnap reggel ismét vízitúrára indultam. Augusztus végén apukám pontot tett 35 év végére: eladta a lakást, ami az általa tervezett házban volt, s ahol eddigi élete több mint felét élte.

Boltavató: sok jó ember kis helyen is2011 augusztus

Szeptember
A három hónappal korábbi repedés mentén eltört a kapcsolatunk Mr Malkovichcsal és én napokig nem tudtam beszélni. Szerencsére pont akkor utaztam Belgiumban élő etsy-s barátomhoz, majd Berlinben Stephanie, valamint az elképesztően inspiráló Etsy-s konferencia egy hétre elterelte a figyelmem. Hazatérve fantasztikus Csajbuli vígasztalt, valamint új kollekció született a belgiumi vintage gombokból, és elkezdtem felhasználni a barátoktól kapott nagymama-féle lámpernyőt ékszereknek. Mindeközben szörnyen izgultam a bolt okozta hatalmas változás miatt, és egyúttal igyekeztem alkalmazkodni a magánéleti változáshoz is. Jermakov Katinál testvérgyűrűt készítettem húgomnak és magamnak, majd a hónapot az új Szülinapos Hírlevél, valamint ez a nagyon kedves origo cikk zárta.

Múlt-jelen-jövő

2011 szeptember

Inspiráló: Berlin, barátok, Etsy

2011 szeptember

Gent, Greet és a gombok

2011 szeptember

Október
A hónap elején debütált a felújított Pseudo Cameo sorozatom, és újraindítottam a blogomon a néhai Design Bazáron volt legkedvesebb sorozatomat, a Turkálót, mely a design és újrahasznosítás által határolt területeket térképezi fel. Bedugós fülbevalóim időközben népszerűek lettek, így a hónapban rengeteg különböző típust csináltam. Később lett egy aranyos cicám is, apukámnak meg egy új lakása. A hónap végén a boltomban megnyílt Agócs Írisz limitált darabszámú kiállítása, és nagyon sok maci örült ennek.

Reloaded: Pseudo Cameo gyűrűk

2011 október

Agócs Írisz és a macik

2011 október

November
A hónap erőteljes rákészüléssel kezdődött: Andrea kollegámmal együtt végig nagyon-nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy karácsonykor sikerüljön a nagy mutatvány: egyszerre két helyen lenni. Közben jártam egy új bolhapiacon, Fashion Guide fotózáson PandArte-val, és elkészült az is, amit már egy éve terveztem, a Vadjutka Törzskártya. A hónap közepén hosszas előkészületek után elindult a Vadjutka Exclusive szolgáltatás, és vele együtt egy újabb játék Urban:Eve-vel. Szintén ebben a hónapban indult el a “Kik azok a vadjutka Rikkancsok” sorozatom, valamint Mosoly Műhellyel közös projektünk, a fényképes textilékszerek. Hó végén kiderült: nemcsak én vagyok nem túl stabil állapotban, hanem a fényképezőgépem is, mely úgy döntött, hogy megérett egy zárcserére.

Vadjutka Exclusive indulás: nők, ruha, ékszer

2011 november

Fashion Guide fotózás: az első profi fotózás, amin részt vettem

2011 november

December
A hónap a karácsonyi hajrában telt: összesen hat vásárban voltam bő három hét alatt, s ez a mutatvány nem sikerült volna Andrea nélkül, akinek helytállásáért nagyon hálás vagyok. A hó elején elkészült a hagyományos Karácsonyi design ékszer kollekcióm, és nagyon megszerettem, valamint egy Ikea hack segítségével varázsoltam magamnak újabb vásári display-eket. A karácsony minden várakozásomat felülmúlta: úgy ékszerek tekintetében, mint a közéleti történések esetében. 24-ét dobozhalmokon a családi történelem kibogozásával töltöttük, majd pár nap múlva mindent összepakoltunk és kiürült a hely, ahol felnőttem. Az utolsó napokban pedig olvastam egy cikket, mely szerint Karácsony környékén minden gond és probléma fokozottan érződik, s ezzel mélyen egyet értettem: december utolsó hetében sokat gondolkodtam a szerelem, szeretet, kötődés és illúziók kapcsolatán.

Karácsonyi hagyomány: ezüst és arany selyem

2011 december

Összepakoltunk 35 évet

2011 december

Értékelés
Valamelyik korábbi évértékelőt azzal fejeztem be, hogy meg kell tanulnom a következő évben kezelnem a bizonytalanságokat, jobban kockázatot vállalni. Ha eddig az alapozó kurzusok voltak, akkor 2011 a középhaladó kurzusnak felel meg. Noha szakmailag megtettem azt a lépést, amire szívem legmélyén vágytam, ám egyúttal ez azt is jelenti, hogy az egyik legnagyobb félelmemmel, a bizonytalansággal kell megbarátkoznom. Izgalommal vegyes stresszt / félelmet érzek (az angol “thrilled” szó illik ide a legjobban), de egyben biztos vagyok: jól döntöttem, bárhogy is alakuljon.

A szakmai életem után a változás szele átsöpört a magánéletemen is, melyre abszolút igaz: a változás fájdalommal jár. Úgy érzem, hogy határozottan megértettem valamit a magam és a világ működéséből, viszont ez most drágába került. Egy-két illúzióba. Ez szomorúan hangzik, és az is – ám magában rejti a bölcsebbé válás lehetőségét. Emlékszem, az év közepén olyan kívánósat játszottunk talán csirkecsonttal, talán szempillával. Azt kívántam, hogy legyen mindkettőnknek jó – bárhogy és bármit is jelentsen ez. Ezt kívánom most is.

Hogy mit látok a következő évre? Talán a felnőtté válást. Talán az érést. Talán a kibontakozást. Most nem látom olyan tisztán, mint az előző években. Egy biztos: olyan irányba indultam el, ami igazán az enyém, és ennek az élménye már önmagában megérte. Noha sokkal több munkával jár és több kitartást követel, mint bármi más, mégsem nem tudom elképzelni, hogy bármi mást csináljak. A többi pedig folyamatosan épül. Talán az építkezés éve lesz 2012.

2012

forrás

Ezek is érdekelhetnek

Nyaraláskor is őrizd meg a stílusodat!

Praktikus tanácsok nyári ékszer-viseléshez Az év egyik legjobb időszaka ez, amikor egy időre hátrahagyod a hétköznapokat és ünnepelheted az életet! Amikor pakolod a bőröndödet, ne felejtsd otthon a kedvenc ékszereidet sem, hiszen ugyanúgy öltöztet, mint...

Amikor a ruha teszi az ékszert

Itt az idő, hogy vibráló színekben tündökölj! Felejtsd el azokat a színharmóniákra vonatkozó szabályokat, amiket korábban hallottál, légy merész. Talán nem is gondolnád, hogy például egy megfelelő színű fülbevaló milyen mértékben tudja feldobni a ruhát...

Paloma azt jelenti: galamb. Nekem sok minden mást is jelent.

A név kötelez – szokták mondani. Szeretném hinni, hogy így van. A Paloma kollekció a Paloma Artspace Művészudvar 10. születésnapjára készült. A Paloma Artspace – mely számos hazai tervezőnek ad otthont – pontosan 10 éve, májusban...

Heti kedvenc

Madarak naplementében – ezüst nya..

Elkapott pillanatok: a távozó madarakat elnyeli a lemenő Nap. 

925-ös finomságú ezüstből készült medál lemenő Nappal és aranyozott madarakkal.

A nyakláncot megrendelés esetén készítem el: körülbelül 2 hét a készítési idő. 

Mérete:

* a lánc 45 cm hosszú, de kérhető más hosszúsággal is
* a medál 3 cm hosszú

 

Szállítás:
* Az ékszereket bélelt dobozban szállítom, pufi borítékban, elsőbbséggel.
* Ha szeretnél ajándékcsomagolást, akkor kérlek, azt jelezd előre.

Megnézem

NE MARADJ LE A LEGÚJABB AKCIÓKRÓL!

Nagyon ritkán küldök levelet, de azt megéri elolvasni.